3 uundværlige tips til nye boligejere

Forår og sommer er traditionen tro tiden, hvor mange boliger skifter hænder. Det må være noget med solen og naturen i fuldt flor, der lokker os til ryste posen og søge efter drømmeboligen. For mange førstegangskøbere kan det dog være en jungle at bevæge sig ud i. Her er derfor tre gode råd til de nye boligejere.

1: Overvej jeres boliglån nøje

Det er ikke bare sådan lige at smutte ud og få et boliglån. Der er mange overvejelser at gøre, før I rent faktisk når til at optage lånet. Et boliglån er ikke en enkel størrelse, men kommer i mange typer, med forskellige renter, afdragsordninger osv. Derfor er det vigtig, at I sørger for at kigge jer godt for og forberede jer grundigt, før en låneaftale kan foreligge.

Selvom du måske ikke står med drømmeboligen på bedding endnu, så kontakt allerede nu en bank, så I kan få klarlagt, hvad I har at gøre med økonomisk. Det nytter ikke noget at bruge al jeres energi på at søge efter den store, flotte murermestervilla med kæmpe have, terrasse og carport, hvis rådighedsbeløbet ikke er til det. Så må villaen blive ved drømmen for nu, og I kan med jeres mere realistiske briller måske finde et flot rækkehus, som I også bliver glade for.

Især, hvis du går og drømmer om andelsbolig, er det vigtigt at have et godt samarbejde med en bank, du kan stole på, fordi der kan være flere faldgruber. Andelsbeviset er måske billigt at købe, men har I tænkt over, hvor meget I kan lægge i månedlig boligydelse? Har I tænkt over, om der også er råd til en evt. renovering? Har andelsforeningen en sund økonomi? Arbejdernes Landsbank kan hjælpe jer med at gennemskue, hvordan I bliver helt klar til at købe ny bolig.

2: Renovér og vedligehold fra start af

Når I endelig står med nøglerne i hånden til jeres nye bolig, så sørg for at komme i gang med at renovere og gå huset efter fra starten af. På den måde bliver I med det samme klar over, hvad det er, I har købt. Selvfølgelig foreligger der en tilstandsrapport på huset, men I lærer først huset rigtigt at kende ved at komme ud i alle krogene selv. På den måde kan I forebygge eller bremse evt. forfald på boligen i tide.

Det kan være skræmmende at give sig i kast med selv, men der er mange ting, som I selv kan og må lave i huset uden den store erfaring. I kan fx også søge hjælp fra en sagkyndig, hvis der er noget, I ønsker selv at give jer i kast med, men ikke har prøvet før. Hvis I køber byggematerialerne online, så kan der være seriøse penge at spare. Se her for et bredt udvalg leveret direkte hjem til dig.

3: Skift til grøn energi

Som nye boligejere bliver I hurtigt klar over, hvor energislugende en bolig kan være, så derfor skal I overveje nøje, hvor I får den energi fra. Mange har i dag et ønske om at leve mere bæredygtigt og passe på vores jord, men fravælger måske grønnere energiløsninger, fordi de er bange for en merudgift. De tyr i stedet for til energibesparelser såsom sparepærer, lavenergikøleskabe, osv.

Men i dag kan man få strøm fra vedvarende energikilder såsom vindmøller til samme pris som fra traditionelle energikilder. Så ved at kigge jer lidt for, kan I meget let komme tættere på et ønske om at leve lidt grønnere uden at skulle have flere penge op af lommen. Læs mere her.

Be the first to comment on "3 uundværlige tips til nye boligejere"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*