Nyt tag – det skal du vælge

Nyt tag

Hvis din boligs tag er slidt, så er der intet at gøre. Du er nødt til at få det skiftet ud. Det er der flere årsager til. For det første så er der det rent æstetiske aspekt af det hele. Et tag som er slidt ned, har mistet sin farve eller har huller og revner er ikke flot at se på. Så er det faktisk næsten lige meget, hvor pænt og velholdt resten af ydersiden af dit hus og din have er. Folk vil med det samme lægge mærke til dit gamle og grimme tag.

For det andet, så er taget en del af den struktur, som beskytter indmaden og inventaret i dit hus fra vind og vejr. Dette skaber et ret presserende problem, hvis tager er utæt eller hvis det ikke er ordentligt isoleret. Så bliver du selv og dine møbler nemlig eksponeret for vind og vejr. Dårlig isolering og regnvand, som kommer ind, kan endda resultere i fugtskader, som kan være svære at komme af med igen.

Der er forskellige typer af tage at vælge imellem

Når du nu alligevel skal ud og have et nyt tag, så kan du lige så godt vælge et, som passer lige til dine behov og til din stil. For at få lagt nyt tag er noget af en omgang, og det er ikke noget, som man gør så tit. Det er derfor en god idé at overveje, hvilken type hjem du har og hvad der vil se godt ud til det. En patriciervilla i Sunds, et rækkehus i Herning eller en ejerlejlighed i Ikast vil ikke have gavn af samme tagtype. Det vil heller ikke se pænt ud med de samme farver eller de samme designs – alle huse er nemlig forskellige.

Heldigvis er der rigtig mange forskellige tagtyper at vælge mellem. En rigtig god metode til at finde ud af hvilke muligheder der er, og hvordan processen med at lægge de forskellige tagtyper foregår, er ved at snakke med den lokale taglægger. Det er ofte en tømrer eller en lignende profession, som også ved noget om at sætte tage på. Her kan du få et indblik i alle de mange valgmuligheder, som du står over for. Skal du have klassiske teglsten? Eller skal du måske have et tag af fibercement, eller måske skal materialet endda være stål. Du kan få det hele, hvis du allierer dig med en ekspert.

Kombiner taglægning med andre reparationer på huset

Det er en krævende proces at lægge nyt tag. Det kræver nemlig at det gamle fjernes, og ofte bliver huset for en periode ganske ubeboeligt. Når du og din familie alligevel flytter ud, så kan du med fordel overveje, om du ikke skal udnytte det tomme hus til at få udført andre forbedringer eller reparationer. Med et hus er der altid et eller andet, som kan trænge til en kærlig omgang. Så hvorfor ikke udnytte, at der allerede er håndværkere i dit hjem, og få fikset det hele?

Be the first to comment on "Nyt tag – det skal du vælge"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*