Beklædning og udstyr til ekstreme situationer

Beklædning og udstyr til ekstreme situationer skal være højt specialiseret og af den højeste kvalitet. Blandt de store mærker indenfor militært og outdoor udstyr er materialer og design er udviklet gennem mange erfaringer, og har derfor opnået netop den kvalitet, der gør at det kan benyttes af militæret, hvor der netop er høje krav til funktionalitet og kvalitet af udstyret. Der er ingen tvivl om at friluftsaktiviteter som f.eks. fjeldvandring, fisketure og de mere ekstreme som udforskning af huler og bjergbestigning også kræver specielt udstyr, om end i en anden grad end i militæret. Det kan dog gøre en stor forskel, f.eks. at have varmt, og isolerende tøj. Hvis du er på udkig efter specielt krævende udstyr, så se efter en Warrior Assault Systems forhandler i Danmark. Mærket er specialdesignet udstyr og tøj til militær og udendørs brug. Alle bag mærket har en baggrund i militæret og det er erfaringer herfra, der har været med til at udvikle det bedste udstyr, der er testet rundt om i verdens brændpunkter.

Jo mere fleksibel, jo bedre

Militært udstyr er selvsagt meget specialiseret og der er store krav til funktionalitet og kvalitet, men i forbindelse med mere almindelige friluftsaktiviteter kan godt udstyr gøre en stor forskel. En rygsæk til udendørs ture, skal være gennemtænkt og have specielle funktioner for at gøre turen så behagelig som mulig. Det er et absolut krav, at den er udført i slidstærkt materiale. En rygsæk, skal sidde tæt til kroppen, have justerbare stropper og holdes på plads af et bælte om maven, så den sidder tæt til kroppen ved køb eller klatring. Der skal være kroge eller øjne, der kan benyttes til at hænge ting på, og ruminddelingen skal være gennemtænkt, så der er rum til ting, man hurtigt skal kunne få fat i. I selve rygsækken skal der helst være en lynlås, der går helt ned til bunden for at opnå optimal pakning af tasken. De ruminddelinger, der er skal gerne være udtænkt til at kunne rumme det man oftest har med sig, og gør samtidig at indholdet bliver på plads, f.eks. hvis man løber.

Varmt tøj til kolde omgivelser

Mange outdoor aktiviteter vil ofte betyde kolde perioder. Måske er du i fjelde eller bjerge hvor temperaturerne nemt kan komme under frysepunktet, og skal du sove udenfor er det ekstremt vigtigt at have det rigtige udstyr, for at kunne klare sig og undgå forfrysninger. Det er vigtigt at tænke på hvordan den beklædning du har på isolerer. Det inderste lag bør altid være en slags uld, Merino uld egner sig specielt godt hertil, da det er meget blødt og isolerende, samtidig med at det ikke kradser på huden. Uld behandlet med Total Easy Care (TEC) er ekstra blødt, og ikke så skrøbeligt, som ubehandlet uld. Uld har den fordel at det ikke kommer til at lugte af sved, selvom du har det ind mod kroppen, og det er en stor fordel på ture, hvor man ikke lige har et brusebad om hjørnet.

 

 

 

Be the first to comment on "Beklædning og udstyr til ekstreme situationer"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*