De mange fordele ved energirenovering

Forudsætningen for at energirenovere er selvfølgelig, at din bolig ikke allerede har et godt energimærke. Men hvis dette er ikke tilfældet, kan der være rigtig meget at hente ved en energirenovering.

Først og fremmest bistår du til et bedre miljø. En rigtig stor del af Danmarks energiforbrug kommer fra private hjem, og det er op i høj grad op til den enkelte person at vende den negative tendens. Derudover er der også et økonomisk element. Det kan godt være det som udgangspunkt er dyrt at energirenovere, men med tiden vil du faktisk spare en del penge. Læs videre i det følger og få inspiration til, hvordan du bedst kan foretage din energirenovering.

Overvej din boligsituation

Inden du begynder på noget så omfattende som en energirenovering, bør du overveje, hvorvidt du bor et sted, hvor du kan se dig selv blive boende i mange fremover. Hvis ikke er en renovering nok ikke løsningen. I stedet kan du jo allerede begynde at lede efter et nyt sted at slå dine folder.

Magnus Kjøller er en privatperson, der blandt andet har investeret i ejendomme. Hvis du finder Aalborg interessant, kan hans ejendomme være værd at kigge på.

Ellers er det en rigtig god idé at netværke sig frem til en bolig. Specielt hvis du vil bo i en af de store byer i Danmark, er der rigtig meget kamp om de fede boliger. For at sikre en god handel kan du overveje at tilknytte en boligadvokat. I modsætning til en ejendomsmægler er boligadvokaten købers repræsentant.

Selve renoveringen

Normalt inddeler man en energirenovering i to kategorier. Boligens facade og mulige installationer.

Boligens facade

Hvis du vil berøre boligens facade, er det en god idé først at undersøge, hvorvidt der er belæg for en hulmursisolering. En hulmursisolering er specielt velegnet til huse der er bygget i 1980’erne eller før. Hvis det er tilfældet, kan tiltaget til gengæld virkelig også gøre en forskel. Hulmursisoleringen går kort sagt ud på at fylde tomrummet mellem yder- og indervæggen med et isolerende materiale. Med moderne apparater er det blevet muligt at blive færdig med hele foretagendet på en dag.

Af endnu mindre tiltag kan du vælge at udskifte vinduer og døre. Disse viser sig tit som det svage led i forhold til at fungere som isolerende element. Du kan til overkommelig pris få vinduer med 10 års garanti til rigtig høj kvalitet. Det er derfor et ’low risk high reward’ tiltag.

Installationer i boligen

Den altoverskyggende mulighed er at installere et solcelleanlæg. Det er muligvis et dyrt tiltag, men det vil betale sig tilbage igen på omkring år. Til gengæld bliver din bolig næsten selvforsynende hvad angår energi. Der vil desuden være noget status at hente, da du helt klart vil være på forkant af en samfundsstrukturel tendens.

Derudover kan du overveje at udskifte radiatorventiler og diverse termostatstyringer. Dette er nogle meget simple tiltag, men som virkelig kan gøre en forskel.

Finansiering af energirenoveringen

Ligeligt proportionelt med miljøet er blevet dårligere, er det blevet lettere at få sin energirenovering finansieret. Hvis du ikke selv har kapitalen til renoveringen, er der billige lån at hente i både banker og realkreditinstitutter. Det vil mere konkret sige, at renten er billigere hos institutterne, hvor oprettelsesgebyret til gengæld er højere. En tommelfingerregel lyder på, at lånet skal være væsentligt over 100.000 kroner før det kan betale sig at låne hos institutterne.

En anden mulighed er at blive finansieret gennem et håndværkerfradrag. Det er som regel noget den gældende entreprenør vil stå for. Slutteligt kan du søge om finansiering hos diverse energiselskaber.

Be the first to comment on "De mange fordele ved energirenovering"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*