Genvej til drømmehuset og lavere fremtidige driftsomkostninger

Drømmer I om det fuldendte hus, er der oftest kun en vej frem. Det skal bygges fra bunden – med omtanke og omhu. Derfor kan det nemt tage lang tid at planlægge og opføre. Men det er ikke helt lige meget, hvem I får til at opføre det og hvem der f.eks. skal levere strømmen. Tænker I jer om, er der mange penge at spare på drømmehuset.

Når du tænker drømmehus, tænker du oftest også dyrt! For skal alting være lige præcist sådan, som I har tænkt jer, i de materialer I synes bedst om og den indretning, der passer optimalt til jer, så er der ikke plads til at gå på kompromis med noget.

Så det første udkast til drømmehuset kan nemt ende med at blive ubetaleligt – og det kan hurtigt få jer på andre tanker og give en større åbenhed for et enkelt kompromis eller to. For måske behøver der alligevel ikke at være kobbertagrender på huset eller også kan der skrues ned på brugen af marmor og andre dyre natursten i badeværelser og køkken.

Start med et typehus og læg så til

En god genvej til jeres drømmehus går gennem at finde et typehus fra en af de store typehusproducenter og så begynde at tweake indretningen af det. De fleste producenter har forskellige arkitekttegnede bud, og kan derfra forholdsvis nemt rette ind på rumfordeling, materialevalg og andre parametre.

Derefter kan de bygge huset til jer på den valgte grund til en brøkdel af prisen for jeres oprindelige projekt. Vælger I den rette producent, bliver I løbende holdt orienteret og kan komme på besøg og se, hvordan byggeriet skrider frem.

Udfordringen er, ikke at komme med for mange ændringer undervejs. For de løber hurtigt op og bliver I alt for kreative, kan det ende med en ikke ubetydelig ekstraregning. Så hold jer i skinnet eller sørg for at få absolut klarhed over omkostningerne ved ændringen, før I beslutter jer.

Tænk på de fremtidige driftsomkostninger

Et sted hvor I kan spare mange penge I fremtiden, er på de daglige driftsomkostninger. Vælg vand- og elbesparende installationer overalt i boligen og sørg for, at isoleringen er maksimal overalt.

Tænk også på, at I har frit råderum over en del af elprisen. Undersøg det frie elmarked og vælg allerede fra starten den leverandør, der giver jer den billigste elpris.

Det er dog kun en lille del af elprisen, I kan justere, men er I smarte, vælger I en el-leverandør, der tilbyder flatratetakster. Så betaler I det samme året rundt for den del af elprisen, I kan bestemme over selv. Det giver dig nemt en stor besparelse og en mere stabil eludgift.

Så tænker I jer om, kan I spare mange på både opførelsen af jeres drømmehus og løbende driftsomkostninger.

Be the first to comment on "Genvej til drømmehuset og lavere fremtidige driftsomkostninger"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*