Flyt selv og spar

 

Der kan være mange penge at spare på at stå for flytningen selv. Og med venners hjælp og en klar plan for hvordan selve flytningen skal foregå, kan det komme til at gå hurtigt og effektivt. Det betyder, at du skal sørge for at planlægge flytningen, så du ikke pludselig står i en situation, hvor du hverken har en bil eller ikke ved noget om, hvem der gerne vil hjælpe dig. Læs med i det følgende, hvor vi fortæller dig, hvad du skal huske på, hvis du gerne vil flytte uden brug af professionel hjælp.

Hvor meget fylder mit flyttelæs?

Det kan være svært at afgøre, hvor meget dine ejendele fylder. Men du kan eksempelvis lave en liste over alle de ting, du har. Om ikke andet vil du så opdage, at du rent faktisk har meget mere, end du går og tror. Helt praktisk kan du se på dine møbler, hvor meget de fylder, men det er straks sværere med små ting. Men ting fylder mere, end du tror – og lige pludselig opdager du, at du har fyldt 10 kasser med tøj. Sørg for, at du får fat i flere flyttekasser, end du umiddelbart regner med, at du har behov for – det er altid bedre at fordele vægten på flere kasser.

Skal jeg pakke mine ting på en bestemt måde?

Det korte svar er ja. For det første er der forskel på, hvad de forskellige ting vejer, og for det andet skal du også tage hensyn til eksempelvis porcelæn, som er meget skrøbeligt. Pak dit porcelæn ind i papir og bobleplast, og fyld ikke en kasse med bøger. Sørg for at skrive på kasserne, hvad de indeholder og hvilket rum, de skal placeres i i det nye hjem. På den måde kan du hurtigt finde, hvad du leder efter, når du når frem.

 

Hvor får jeg en flyttebil fra?

Det er klart, at du skal bruge en større bil for at kunne flytte dine ting. Måske er du så heldig, at du eller en bekendt har stort kørekort og derfor kan leje en lastbil. Hvis du ikke skal flytte så langt, kan du også leje en trailer og køre frem og tilbage. Hvis I pakker traileren fornuftigt, kan flytningen sagtens foregå relativt hurtigt og smertefrit. Du har også mulighed for at få fat i en flyttebil, som kører efter taxameter. Den vil blive kørt af en chauffør, som dog ikke vil hjælpe til med flytningen.
En alternativ mulighed, er at leje en flyttebox, der bliver transporteret – Læs mere om det her

Pas på under flytningen

Du skal huske at passe på dig selv og eventuelle venner under flytningen. I skal være opmærksomme på, at I skal håndtere flyttegods, som i mange tilfælde vejer en del. Sørg altid for, at I ikke bærer på mere, end I kan klare. Derudover skal I selvfølgelig holde øje med, at der ikke er nogen forbipasserende, der fristes til tyveri af ejendele fra flyttebilen.

Husk forsikringsselskabet

Det er altid en god idé at være velforberedt. Det gælder også i forhold til dit forsikringsselskab og din flytning. Det er nemlig sådan, at du skal sørge for at fortælle dit forsikringsselskab, at du flytter, da du på den måde får del i en såkaldt flytteklausul. Det betyder, at dine ejendele er forsikret både på den gamle og på den nye adresse. Hvis der sker en skade på en af dine ting, mens du flytter, er det i hvert tilfælde op til dit forsikringsselskab at afgøre, om du har ret til erstatning. Tag et billede af det skete, så du har dokumentation. Er der vidner til skaden, sørg da for at få deres kontaktoplysninger.

Be the first to comment on "Flyt selv og spar"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*