Ingen harm – flyt fra storbyens larm!

Siden industrialiseringens start har urbaniseringen overalt i verdenen været tiltagende. Med udsigten til et bedre liv hev folk pløkkerne op fra deres ellers så forankrede tilværelse og søgte lykken i storbyens uendelige muligheder. Selvom det sjældent udmundede sig i en historie Hollywood værdig, var det, når man indregner periodens tendenser, ofte det mest rationelle valg. Overalt inde i byerne skød fabrikkerne op med rekordfart, og der var desperat brug for arbejdskraft.

 

Forandring i tid og rum

Meget har siden ændret sig. Folk flytter i endnu hyppigere grad ind mod byen, men incitamentet dertil er ikke længere så tydelig. Med en teknologisk udvikling uden sidestykke de seneste 50 år, er det logistiske og arbejdsmæssige grundlag for at bo i byen så småt forsvundet. Det tager ikke længere mange timer i transporttid fra landet til byen, men kan i mange tilfælde foretages på 30 minutter. Derudover har internettets opfindelse og sejren fuldstændig ændret ideen bag tid og rum. Det er nu på mange arbejdspladser muligt at arbejde hjemmefra flere dage om ugen, og man kan med værktøjer som Skype og Messenger altid være i kontakt digitalt, hvis det ikke er muligt i den analoge verden. Med en voldsom mangel på boliger i København og en kæmpe efterspørgsel, forvilder mange sig til, for at blive boende, at tage dyre lån, mens der for en slik er muligheder for at blive den glade ejer af et skøde for en fantastisk bolig på landet. Læs videre, hvis du nogle gange drømmer dig væk fra storbyens larm for i stedet at lade dig omkranse af naturens lange arm.

 

Fordele ved at bo på landet

  • Forøget plads

Prisen på din bolig er et direkte resultat af udbud og efterspørgsel. Eftersom udbuddet på boliger på landet generelt er højt og efterspørgslen lav, kan du virkelig finde dig et sand fund af et hjem. Hvis du er en børnefamilie på fire eller flere, er den ekstra plads utrolig kærkommen. Oveni vil du højst sandsynligt, når du træder ud af hoveddøren, blive mødt af en have og grønne træer, hvor børnene kan klatre og huler bygges.

  • Socialt samvær

Paradoksalt lader det til, at jo længere ud på landet du kommer, desto mere socialt bliver dit forhold til naboerne, og hvem der ellers er dig nærme. I København er der en tendens til at privatliv og arbejdsliv smelter sammen, og at man titulerer hinanden i en lidt mere formel tone, hvorimod man er helt løsrevet fra sin professionelle karriere, når man mødes socialt på landet. Der bliver kort fortalt skabt en positiv kontrast mellem sit hjemlige liv og arbejde.

 

Ulemper ved at bo på landet

  • Transporttid

Selvom forholdet mellem tid og rum har ændret sig drastisk, vil der stadig være dage, hvor man bliver nødt til rent fysisk at møde på arbejde. Tidsmæssigt kræver det selvfølgelig mere af din dag end ellers. Du bør derfor være opmærksom på, hvor meget af din dag du vil bruge i bilen og eventuelt gå på kompromis og være pragmatisk i dit valg af lokation. Mere naturrig lokation betyder oftest længere transporttid.

  • Renovering og vedligeholdelse

Ofte har boligerne på landet brug for en kærlig hånd, inden de er fuldstændig klar til beboelse, mens der på grund af de ofte flere kvadratmeter samtidig er mere vedligeholdelsesarbejde. Du skal derfor være opmærksom på de økonomiske omkostninger forbundet ved disse tiltag – både ved indflytning såvel som løbende renoveringer. For at spare penge kan du gøre meget af arbejdet selv. Du kan finde inspiration i de utallige ’gør-det-selv-videoer’, der huserer online. Hvis du må krybe til korset og indrømme, du ikke er den store ’handyman’, kan du hos udbydere såsom Nanostone blandt andet få hjælp til facade- tag og fliserens.

 

Følg din mavefornemmelse

Det vil altid være et stort og angstfremkaldende skridt i så drastisk grad at skifte sin tilværelse ud med en anden. Du kan meget vel stadig være i tvivl efter at have læst denne artikel, og i sådan et tilfælde, er der simpelthen ikke andet at gøre end at lytte til sin mave fornemmelse. For at tage skridtet bør det som sagt være ’ingen harm at flytte fra storbyens larm’ og ikke resultere i dårligdom og uhensigtsmæssige problemer.

Be the first to comment on "Ingen harm – flyt fra storbyens larm!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*