Inspiration: 5 råd til indretning af små rum

Vi kender alle til følelsen af at bo i en papkasse af en lejlighed med de mindste muligheder for indretning. Læs med her og få 5 gode råd til hvordan du kan manipulere med den snævre plads, og få at vide hvad som er go og hvad som er no-go når man skal få det bedst mulige ud af den lille hybel.

 

Store spejle
Hav store spejle, og sær dem gerne på gulvet. Dette kan, ud over at se fedt ud, også medvirke til at få rummet til at virke større grundet spejlingen af samme. Funktionen kan også fungere som en moderne løsning og er derudover ganske praktisk at have stående.

 

Skab lys ved dørene
Et rum kan hurtigt komme til at virke klaustrofobisk, hvis brune, mørke og solide døre adskiller disse. Derfor er det en god idé at skifte lejlighedens døre ud med glasdøre eller former for franske døre. Dette skaber mere lys og større gennemgang i lejligheden. Sørg desuden for at gengive så meget lys hele lejligheden igennem, for at åbne rummene op og skabe sammenhæng.

 

Neutralt farvevalg
En generel huskeregel for at få rummet til at virke større er farvevalget. Lys åbner op for plads, eller i hvert fald følelsen af mere plads. Så sørg derfor for at male i lyse farver frem for mørke, som har en tendens til at lukke rummet af og få det til at virke mindre.  Hvis det bliver for ensformig ved ens farvevalg i hele lejligheden, kan du gøre brug af moderne tapet på enten én enkelt eller flere af væggene i rummet. Her gælder samme princip i relation til farvevalget dog også, men kan være med til at skabe et mønstret spil og noget sjov.
Multifunktionelle møbler
Tænk over udtrykket af dine møbler. Sørg for at vælg nogle møbler som ikke virker yderst bombastiske, men som giver luft og plads til rummet. Eksempelvis ved at investere i en sofa med luft underneden. Desuden kan du skabe luft ved at stille de større møbler væk fra væggene og længere ud i rummet.
Ydermere kan du overveje at erhverve dig multifunktionelle møbler som kan fungere som flere ting. Eksempelvis et sofabord med opbevaringsmuligheder eller en reol med hjul under, sådan at den kan flyttes rundt i rummet ligesom som du ønsker. Multifunktionelle møbler kan være placerede rent prismæssigt i begge ender af skalaen – lige fra billigt til dyrt. Så dækker opsparingen ikke, kan man overveje et lån til at skabe mere luft i den økonomiske situation.

 

Gør brug af højden
Har du højt til loftet, og mangler garderobeplads, kan det være en god og funktionel idé at hænge et tøjstativ op i højden. Desuden kan du naturligvis gøre brug af denne plads ved at hænge svævehylder op og bruge disse til opbevaring. Eksempelvis ved at have små kurve eller kasser stående, for at mindske støvniveauet mest muligt. Derudover er det en god idé at hænge lamper mm. op i loftet frem for at have disse stående på gulvet for bedst udnyttelse af pladsen.

 

Så blot fordi du bor i en lille og snæver lejlighed, betyder det altså ikke at du behøver prøve dit spilheld af på diverse spiludbydere for at kunne få råd til noget større. Ud fra det du ejer, er det nemlig mere end muligt at skabe mere ud fra mindre plads med funktionel og uendeligt kreative løsninger. Kun fantasien sætter grænser!

Be the first to comment on "Inspiration: 5 råd til indretning af små rum"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*