Prioriter miljø- og energivenlige metoder i huset med disse tiltag

Energivenlige metoder og et generelt miljøfokus er blevet mere og mere populært. Ikke nok med at det hjælper vores omverden og miljøet, så har det også en betydelig besparelse, når det kommer til pengepungen, vores helbred og samvittigheden. Så hvilke projekter og tiltag er det egentlig, du kan gøre for at få prioriteret de miljø- og energirigtige metoder?

Mal dig til et bedre indeklima

Noget, som bliver mere og mere udbredt, er, at tænke det miljøvenlige ind i malingen i ens bolig. Eksempelvis er der Svanemærket samt Blomsten, den europæiske mærkning, som mange går efter. Herved bliver kunderne sikret en garanti for, at malingen har været så lidt muligt belastende for miljøet. Det giver samtidigt en gennemsigtighed overfor kunderne, så dem, der er interesserede i at støtte dette formål, hurtigt kan skelne mellem miljøvenlig og den traditionelle maling. Den traditionelle maling er ikke kendt for at være sund og fri for ufarlige kemikalier, og denne transparenthed overfor kunderne kan være altafgørende.

Ikke nok med, at du via køb af miljøvenlig maling støtter, at produktet har overholdt strenge krav indenfor råmaterialer, produktion, distribution, brug og ikke mindst bortskaffelse. Indeklimaet bliver også forberedt med miljøvenlig maling og er derfor skånsomt på mange måder. Jotun maling er et af de mærker, der tilbyder dette.

Spar miljøet og udskift dine vinduer

Et andet projekt, du kan gå i gang med at investere i, er energirigtige vinduer. Gamle vinduer, hvor varmen fosser ud, er nemlig en kendsgerning vi ikke kan komme udenom, og det kan koste dig rigtig dyrt.

Der er heldigvis råd for dette! Ikke nok med en udskiftning af vinduerne, kan være perfekt for dig rent udseendemæssigt, men din varmeregning kan også blive formindsket en del, hvis de gamle vinduer erstattes. Hvis det umiddelbart lyder som en lidt for stor omgang, kan du også nøjes med at renovere de gamle og eksempelvis montere nye forsatsvinduer eller købe nye koblede vinduer med energiglas.

Igen, er det ikke blot et projekt, der forbedrer din varmeregning og miljøet – det skaber også et langt bedre indeklima i din bolig.

Grønne opvarmningsmuligheder

Opvarmningsmuligheder er der mange af, men hvilken en er den bedste, billigste og bedste i forhold til energi og miljøet?

Med tiden er vi blevet endnu mere bevidste om, hvor meget forskellige energiløsninger faktisk forurener – dette er en af årsagerne til, at flere efterhånden er begyndt at lede efter andre mulige opvarmningsmuligheder, når det kommer til deres bolig.

Derfor er mange netop på udkig efter bedre opvarmningsmuligheder i deres hjem. Eksempelvis er der et pillefyr, som kan give en besparelse på 50%, hvis man går fra et oliefyr til et pillefyr. Samtidigt kan det også være en hjælpende hånd, at man kan få tilskud til betaling via Håndværkerfradaget og fra nogle el-selskaber.

Isolering er også et område, du kan prioritere. Her kan der blandt andet vælges i mellem hulmursisolering, loftisolering og gulvisolering.

Vælger du at forbedre isoleringen, formindsker du gennemstrømningen af varmen og elektriciteten, hvilket også kan give store besparelser. De penge, der bliver sparet, kan bruges til et hav af andre ting end kedelige ting som varme- og elregningen. Forbedringer i hjemmet, mere forkælelse i hverdagen eller en ferie sydpå.

Lad dig ikke skræmme

For mange kan grønne alternativer hurtigt skræmme folk væk, da de forbinder dette med dyre priser – men mange grønne tiltag er ikke noget, der sprænger budgettet. Samtidigt er det værd at huske på, at det skal ses som en investering, der kan spare en penge på længere sigt.

Ikke nok med det, det er også noget, der er med til at øge boligens værdi – skulle du derfor være klar til at kontakte en boligadvokat og sælge huset, vil disse tiltag bestemt ikke gøre, at du sælger med et underskud, tværtimod. Miljø- og energirigtige projekter er nemlig et af de punkter, der ses som en god investering, når det kommer til boligen.

 

 

Be the first to comment on "Prioriter miljø- og energivenlige metoder i huset med disse tiltag"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*