Sådan beskytter du dine designer lamper fra tyveri

Mange danskere oplever på et tidspunkt at få et indbrud.

Udover, at det er en ubehagelig oplevelse har du også slåskampen med din forsikring bagefter. Du skal betale din selvrisiko og godtgøre værdien af de ting, du har fået stjålet.

At forhindre dine effekter bliver stjålet er både nemmere og en mere behagelig oplevelse.

En af de mest eftertragtede tyvekoster er lamper. Især designerlamper med priser fra et par tusinde kroner og opefter er eftertragtede.

Lamper er nemme at tage ned fra loftet eller tage med fra gulvet; de færreste er seriemærkede ligesom cykler er det; og de er nemme at afsætte på den blå avis.

Det er ærgerligt for dig og guf for tyvene.

Derfor har vi her lavet en guide til, hvordan du nemt og effektivt beskytter dine lamper mod tyveri. Guiden er lavet i samarbejde med Bekko.dk, hvor du kan købe dine lamper.

Vælg mærkede lamper

Nogle dyrere lamper – i prisklassen ca. 5.000 kroner og opefter – kommer med seriemærker. Din cykel har et stelnummer og din lampe har et unikt serienummer. Tyven kan ikke file dette af, da det vil se suspekt ud. Du har derfor mulighed for at få din lampe igen, hvis politiet finder den og ser mærkningen.

GPS-sporing

Har du en meget dyr lampe kan du købe en GPS-enhed og sætte denne på lampen. Din GPS-enhed i sig selv koster nemt et par tusinde kroner og skal lades op med jævne mellemrum. Det er derfor en løsning, der er forbeholdt for de dyreste af dine lamper.

Sæt lamperne ekstra godt fast

I stedet for blot at hænge dine loftslamper op, kan du skrue dem fast. Gør det svært for en tyv at fjerne dem igen. Nogle dyrere lamper i dag kommer med en fod eller et ophæng, der skrues i med tyverisikre skruer. Tyven kan godt tage selve lampen med, men det er ej muligt at få fod eller ophæng med. Det gør det væsentligt sværere at sælge lampen bagefter og derved er din lampe også mindre attraktiv at stjæle i første omgang.

Placer lampe væk fra vinduer

De fleste tyve vælger meget spontant, hvor de vil bryde ind. Hvis de kan se en dyr lampe i dit hus ved at kigge gennem vinduet fra vejen øger du din risiko for indbrud markant.

Opsæt i stedet dine dyreste artefakter således, de ikke kan blive set direkte fra vinduet. Så har du allerede skåret de flest af dine potentielle indbrud væk.

Dokumenter ophæng og gem kvittering

Du kan ikke forhindre alle tyveri. Hvis uheldet er ude gælder det om at minimere problemerne med forsikringen efterfølgende så meget som muligt.

Sørg for at gemme kvitteringen som et billede eller scan på din computer – gerne backet up online med fx SugarSync eller Dropbox.

Tag også billeder af lejlighedens dyreste møbler og artefakter samt hvordan de er sat op, så du senere kan dokumentere overfor dit forsikringsselskab at du a) faktisk havde lamperne og dine ting og b) at de var sat forsvarligt op.

Held og lykke!

 

Be the first to comment on "Sådan beskytter du dine designer lamper fra tyveri"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*