Sådan sikrer du dig som køber i en ejendomshandel

a real estate agent gives the keys of the house

Uanset om du er på udkig efter et nyt hjem, eller du allerede i gang med forhandlingsprocessen omkring dit nye hus, så kan du vide dig sikker på, at ejendomshandler er en større og ganske omfattende proces. Der er masser af emner at tage fat på, og især hvis det er første gang, du er aktiv køber på boligmarkedet, så vil du støde på mange fremmede koncepter.

Måske du har meget lidt kenskab til koncepterne og har brug for vejledning omkring din tilgang til huskøbet. Måske du blot trænger til at få genopfrisket, hvad uvildig køberrådgivning, ejerskifteforsikring og advokatforbehold er. Uanset hvad er du kommet til det rette sted.

Herunder finder du nemlig en liste over vigtige ting at overveje, når du skal købe hus. Disse ting vil blandt andet være emner, som skal være med til at sikre dig som køber, så du ikke pludselig står i en uheldig situation. Listen er ikke komplet, men indeholder nogle centrale overvejelser.

Uvildig køberrådgivning

Har du været så heldig at finde dit kommende drømmehus, så kan det være nemt at lade sine følelser rende af med én. En smuk forårshave og et salgsklart hjem virker lokkende, men har du husket at overveje, at ejendomsmægleren er på sælgerens side?

Det faktum, at ejendomsmægleren får salær af sælger, betyder, at desto højere pris huset bliver solgt for, desto flere penge får ejendomsmægleren. Dermed skal du ikke være i tvivl om, at han forsøger at sælge huset til højest mulige pris. Netop derfor bør du sørge for at få en uvildig køberrådgivning, så du også har en professionel på din side.

En uvildig køberrådgivning dækker over en vurdering af en uvildig part, som ikke har en finger med i salget af huset. Det er klart en overvejelse værd, og her kan en boligadvokat især være en fordel at benytte sig af. Naturligvis kræver en sådan også et salær, men vurdér lige om ikke den udgift er godt betalt, i og med hans rådgivning kan spare dig for penge, og at han desuden kan spare dig for mange bekymringer og tidskrævende overvejelser.

Fortrydelsesret eller advokatforbehold?

Hvis du er nået til enighed med sælger om den rette pris for jer begge to, så er det stadig vigtigt for dig som køber at sikre dig selv. Dette kan blandt andet gøres ved igen at henvende sig til en boligadvokat, så du kan få et advokatforbehold. Men før vi beskriver dette, så bør du først kende til fortrydelsesretten ved et huskøb.

Når du køber en ejendom, som forhåbentligt er dit kommende drømmehjem, så har du ifølge loven seks dages fortrydelsesret fra dagen, hvor købsaftalen blev indgået. Gør du brug af denne fortrydelsesret, så kan du slippe med en betaling af 1% af købssummen. Dette beløb er en godtgørelse til sælgeren for at bakke ud af aftalen.

Derudover kan du igen drage fordel af at have indgået samarbejde en boligadvokat, som støtter dig som køber i processen. En sådan advokat vil nemlig kunne sørge for advokatforbehold, hvilket betyder større sikring ved købet.

Først og fremmest vil en boligadvokat kunne støtte dig gennem hele købsprocessen, og vurdere diverse aftaler og dokumenter, men med advokatforbeholdet kan køber vende købsaftalen med advokaten efter at have underskrevet kontrakten. Denne ”revurdering” i samråd med advokaten betyder desuden, at advokaten kan vente med at godkende aftalen og i sidste ende fritstille køber over for sælger, hvis aftalen bliver vurderet for dårlig til køber.

Opsummering af køberens sikring

Som du nok kan fornemme, så er det vigtigt for køberen i en ejendomshandel at sikre sig selv. Det er nemlig et hårdt marked og et vigtigt køb.

Derfor kan det kort sagt siges, at en boligadvokat ofte kan være ganske godt givet ud. Her får du nemlig en sikring, som køber typisk ikke selv kan stille, og dermed kan boligadvokatens salær da også hurtigt være tjent ind igen.

 

Be the first to comment on "Sådan sikrer du dig som køber i en ejendomshandel"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*