Skab hygge i dit hjem både ude og inde

Uanset om det er varmt eller koldt, sommer eller vinter, er det skønt at have en hyggelig atmosfære i sit hjem. Det gælder både udendørs og indendørs.

 

Hygge er en vigtig del af den danske kultur. Når vi skal have det ekstra godt, så skal vi hygge, og ordet ’hygge’ er noget af det første, man hører andre sige, når de skal beskrive Danmark. Men det er da også rart at kunne have en hyggelig stund med venner og familie, hvor alle føler sig godt tilpas, at hygge sig med en god bog eller noget helt tredje.

 

Derfor er det også en essentiel ting, at vores omgivelser opfordrer til hygge og gode stunder. Måske kan det være svært at overskue, hvordan du bedst sørger for at skabe den hyggespredende atmosfære i dit hjem. Derfor har vi her på siden samlet et par råd til, hvordan du med garanti kan sikre den hyggelige stemning. Både ude og inde.

 

Det kræver varme og lys

Det er svært at komme i tanke om noget, der er mere hyggeligt end at sidde i en hyggelig lænestol, med benene op på en puf, foran brændeovnen en kold vinterdag. Og pejse og brændeovne er da også en af de ting, som virkelig kan være med til at sprede hygge i dit hjem. For det første giver de en dejlig varme, og så giver de et skønt flakkende, varmt lys. Du kan se udvalg af pejse her.

 

Hvis du ikke har mulighed eller råd til at have en pejs eller brændeovn i dit hjem, er den lidt nemmere løsning stearinlys. De giver måske ikke meget varme, men de giver dog et hyggeligt lys. Find for eksempel et par forskellige lysestager i forskellige størrelser, som du kan sætte sammen i en lille klynge på dit sofabord.

 

Hvis du vil skabe hygge en varm sommeraften, er det en helt oplagt mulighed at placere en masse fakler i haven, og hvis det er noget, som også gerne må lune lidt, kan det betale sig at investere i et bålfad. Så kan du nemt sidde udenfor til sent på aftenen om sommeren.

 

Lad det spire

Hvis der noget, som kan være med til at skabe en hyggelig stemning, er det planter og blomster. Der er ikke noget som duften af en smuk buket tulipaner eller roser, og ud over den skønne duft af friske blomster, kan de også være med til at give dit hjem liv. Det samme gælder de grønne planter, som kan være alt fra et stort oliventræ til en lille bregne.

 

Men det er ikke kun indenfor, planterne er med til at skabe hygge og liv. Udenfor har det selvfølgelig også en stor betydning, om haven bare er græs og hæk, eller om der også er et par planter eller blomster. Om sommeren er det nemt at have en hyggelig og blomstrende have, men hvad så, når det bliver efterår, koldt og alle bladene visner?

 

Det er her, et drivhus kommer ind i billedet. Ud over de mange muligheder der er for at gro en masse lækre bær og grøntsager i drivhuset, er det også en mulighed for at forlænge tiden man kan bruge i haven. Et drivhus holder nemlig godt på varmen, og derfor kan det være hyggeligt at nyde en kop kaffe i et blomstrende drivhus en kølig solskinsdag i oktober. Du kan se drivhusløsninger her, hvis du gerne vil vide mere om de mange muligheder, der er for at få lige netop det drivhus, som passer til dit behov.

 

 

Be the first to comment on "Skab hygge i dit hjem både ude og inde"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*