Tip til flytningen: Brug ordentlig emballage til dine møbler

emballage

Skal man flytte i den nærmeste fremtid, enten i ny lejlighed, nyt hus eller skal man bare have en sofa transporteret til sommerhuset, så bør have godt styr på emballagen – har man ikke det er det om at følge godt med her.

Der er en række forholdsregler, man kan gøre for at sikre sit kæreste eje under flytningen, men især de store elementer, som sofa, borde og lamper kan være sværere at beskytte mod skrammer og skår.

Vil du lære, hvordan du kan gøre de store elementer klar til flytningen, så læs med.

Hvis møblet kan adskilles

Det er først og fremmest en fordel at undersøge om din sofa eller dit bord kan adskilles. Kan det adskilles, kan du opdele møblet i flere dele, og på den måde sørge for at mindre dele pakkes ind. Har man eksempelvis et bord, som kan opdeles i bordplade og ben, kan man give de mindre dele en bedre beskyttelse, en havde bordet været samlet.

Har du nu adskilt bordet, kan du vælge en form for emballage, som omfavner de sårbare steder, hvor bordet er i risiko for at ødelægges.

Har du en bordplade af træ, vil du højst sandsynlig sørge for at pladen når frem uden indhak eller skrammer på kanterne. Der findes flere forskellige typer af emballage, som sikrer hjørnerne, men én er at overveje hjørnebeskyttere til bordet. Med hjørnebeskyttere kan man uden bekymring ramle ind i en væg, uden at tænke på, om bordets hjørner er intakte – også er det en billig form for emballage.

Ønsker man derimod også at beskytte bordets sider, kan man købe nogle kantlister, som man kan tape fast, og dermed også sikre sig bordpladens resterende kanter.

emballage

Hvis møblet ikke kan adskilles

Er du kommet til den konklusion at bordet enten ikke kan adskilles, eller at du ikke ønsker at adskille det, kan det være en smule mere kompliceret at beskytte bordet, eller møblet.

Med en større overflade og flere aspekter, der kan komme i kontakt med vægge eller blive udsat for rystelser i traileren, er der selvsagt også større risiko for at bordet ikke kommer sikkert i mål.

Der findes et par enkle tips til dig, som står over for denne udfordring. Først og fremmest må man se på formen på møblet. Er der mulighed for at møblet kan beskyttes i den form, det har? Hvis formen på spisebordet er rund eller oval, kan det være kompliceret både at få bordet ned i traileren uden at stille det på skrå og dermed få en bulet kant. Hvis formen på spisebordet derimod er rektangulært, er der større chance for, at bordet kan passe i en trailer, og dermed lægges med benene i vejret og undgå en sammentrykket kant.

Brug skumfoam mod bump under transporten

Vil man finde en brugbar løsning på problemet kan et skumfoam som dette kan lægges i trailerens bund, og være med til både at hindre snavset i at sætte sig på bordet, men også i at beskytte bordet mod stød og bump. Fordelen med et skumfoam er at det ikke ridser selve bordet mens det ligger i traileren, og derfor højner kvaliteten af det bord, man modtager til sidst. Et godt lille ekstra tip er desuden at anskaffe sig et par stempler i forskellige farver, når man skal til at pakke alle ting i flyttekasser. Så giver man hvert rum en farve, også kan man hurtigt stemple den enkle kasse, i stedet for at bruge tid på at skrive på den. Der er et fint udvalg af billige stempler her.

Be the first to comment on "Tip til flytningen: Brug ordentlig emballage til dine møbler"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*