Tips til indretning af stuen

Classic Vintage Style Furniture Set in a living room

I dit hjem skal du føle dig hjemme. Du skal føle dig godt tilpas, og du skal føle dig tilpas med at få gæster. Hvis dit hjem gør dig glad, er det meget nemmere og rarere at være i. Stuen er uden tvivl hjemmets midte. Det er ofte det største rum, og det er også her, vi bruger meget tid i selskab med venner og familie eller blot foran fjernsynet efter en lang arbejdsdag. Derfor er det vigtigt, at din stue afspejler dig – du er trods alt den, som skal være der mest. Står du midt i projekt ”indret stue”? Eller drømmer du om at lave lidt om, i det der for mange er boligens hjerterum; stuen? Læs med her, hvor vi giver dig nogle tips til, hvordan du indretter din stue, så den er rar for dig og resten af husstanden at være i.

Overvej, hvordan stuen skal bruges

Hvordan bruger du din stue? Er der spiseplads i lokalet, eller er det typisk sofaen, du bruger din tid i? Det er en god ide at overveje, hvor din primære plads i stuen er. Når du ved det, kan du begynde at overveje ting som lysindfald, udsigt og lignende. Hvis du sidder i din sofa for at slappe af, er det for eksempel en god ide at placere den op ad en væg – man slapper nemlig oftest bedst af med ryggen mod muren. Hvis du slapper bedst af ved at kigge ud i din have, kan du stille sofaen således, at du har fuldt udsyn over de grønne arealer. Når du overvejet ting som disse, er der større chance for, at du indretter din stue, på den måde der passer dig bedst.

Vælg de rigtige møbler

Synes du, det er rarest at slænge dig i en sofa eller i en lænestol? Vælg dine møbler efter, hvad du finder rarest. Du kan eksempelvis finde mange forskellige møbler fra Stressless her. Stressless er gode til at lave komfortable møbler, hvilket er vigtigt for, at du kan føle dig tilpas i din stue. Tænk igen på, at du er den, der skal bruge mest tid i din stue. Hvis du investerer i en stiv sofa, der ikke er rar at sidde i, bliver du hurtigt træt af det. Hvis du er træt af din sofa, kommer du ikke til at sidde så meget i den – og hvis du ikke kommer til at sidde i din sofa, kommer du ikke til at tilbringe meget tid i din stue. Og hvad er så formålet med at indrette en ny stue?

Lav plads uden møbler

Hvis du har for mange møbler, kan udtrykket i stuen hurtigt komme til at virke rodet, og det kan ligeledes fremstå næsten uoverskueligt at skulle bevæge sig rundt. Det kan derfor være en god ide at lave ”stier”, hvor der ikke er møbler. Mange kan også godt lide at indrette i hjørner, så der i det ene hjørne står en sofa, og der i det andet hjørne står en reol. Prøv at gør op med denne tendens; placér gerne dine møbler et lille stykke væk fra hjørnerne, da det giver et lettere udtryk til rummet.

Vi håber, at du med disse tips kan indrette din stue, så du føler dig tilpas i den. For det er jo det primære formål med stuen; at have et rum, du føler, der er dit rum.

Be the first to comment on "Tips til indretning af stuen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*