Vi bruger 6-7 timer i sengen hvert døgn – så man må have en god dyne!

dyne

Vi sover i gennemsnit mellem 6 og 7 timer hver nat. Ganger man dette op med antal dage på året, bliver det altså til rigtig mange dage vi bruger i vores seng. Derfor er det vigtigt, at man har en god madras og en god dyne, så man ligger blødt og komfortabelt og kan holde varmen.

Der findes dyner med fjer, fiber og silke – hvilken en passer bedst til dig?

Der findes mange forskellige slags dyner og når du skal ud og købe en, er der en del ting du bør tage højde for.
For det første skal du gøre det klart, om du er kuldskær eller om du har tendens til at svede mens du sover. Samtidig bør du overveje hvad temperaturen er i det rum du sover i. Måske plejer du, at sove med vinduet åbnet for at få det køligt, eller måske plejer du at have skruet godt op for radiatoren. Alle disse ting bør man have med i overvejelserne om hvilken dyne man skal have.

Lige meget om du har det varmt eller koldt om natten, findes der en dyne til dig

Vil man gerne have en god dyne der kan isolere og holde én varm, kan man med god fordel købe en dyne med fjer og dun. I de fleste naturfyldsdyner vil der være både fjer og dun, da de to har hver sin effekt. Fjerene giver fylde til dynen, mens dun isolerer og varmer. Sidstenævnte er da også meget dyrere, så ønsker man en dyne næsten kun af dun, må man forvente at skulle af med en del.

Har man besluttet sig for en dyne med dun og fjer, kan man vælge mellem en dyne med andedun, gåsedun eller moskusdun. Er man i tvivl hvilken en man skal vælge, kan man spørge ekspedienten eller kigge på varedeklarationen på dynen. Her vil forholdet mellem fjer og dun også ofte stå.

Er man en af de uheldige som lider af støvmideallergi, kan den såkaldte fiberdyne måske være det rigtige valg. Denne kan nemlig vaskes igen og igen uden at det forringer dens stand eller kvalitet. Herfor er den god til allergikere der tit har behov for at vaske deres sengetøj og dyner, for at komme de allergifremkaldende støvmider til livs.

En type af dyne der vinder mere og mere popularitet er silkedynen. For det første er denne dyne ligesom fiberdynen allergivenlig, da husstøvmider ikke kan leve i silken.

Herudover er den smart, da den er temperaturregulerende – dvs. at lige meget om du har tendens til at have det varmt eller koldt når du sover, sørger den for at der under dynen er den optimale temperatur for din krop.

Vedligeholdelse af dyner er vigtig.

Når man har brugt så mange penge på en dyne af god kvalitet, og eftersom det er en man ligger med hver nat, er det vigtigt, at man holder den ved lige. Dette gøres bl.a. ved at vaske den engang imellem. Her skal man dog være opmærksom på, at dette ikke gælder silkedynen, da silke ikke har godt af at komme i vaskemaskinen.

Udover vask anbefales det, at man hænger sin dyne til luftning engang imellem. Dette er fordi den vil suge en masse fugt i løbet af natten, så for at dynen ikke kommer til at lugte grimt er en luftetur at anbefale.

Du kan læse meget mere om dyner og alt der har med søvn og senge at gøre på Sengezonen.dk

Be the first to comment on "Vi bruger 6-7 timer i sengen hvert døgn – så man må have en god dyne!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*