Sådan vedligeholder du dit plankebord

plankebord

Med den rette vedligeholdelse kan dit plankebord holde i rigtig mange år. Har du derfor et plankebord kan det være en god ide, at foretage en regelmæssig vedligeholdelse af dit plankebord, for at få en så lang holdbarhed som muligt. Ved at vedligeholde dit plankebord får du både en længere holdbarhed, samtidig med at du får et flottere plankebord.

Vedligeholdelse handler først og fremmest om, at du passer på dit plankebord. Vær derfor opmærksom på at skåne det mest muligt, da et plankebord godt nok er hårdført, men som stadig kan blive udsat for skader og slitage. Jo bedre du passer på dit plankebord, jo længere holdbarhed vil du naturligt få.

Dertil kan dit plankebord have godt af en regelmæssig oliebehandling. I det følgende ser vi netop nærmere på, hvordan du kan give dit plankebord en oliebehandling. Læs derfor med fordel med her i artiklen, og lær hvordan du vedligeholder dit plankebord med en oliebehandling.

Sådan behandler du dit plankebord med olie

Under behandlingen af dit plankebord med olie, er det en fordel at hælde olien på noget papir, og derefter gnubbe olien ind i plankebordet langs årene i træet. Giv dit plankebord et par lag ad et par omgange, da dette er nødvendigt for, at oliebehandlingen bliver tilpas stærk og hårdfør.

Inden du giver dit plankebord det næste lag skal dit plankebord tørre. Du skal vente minimum et par dage, for at være helt sikker på, at dit plankebord er tørt. Som udgangspunkt skal du give dit plankebord 4-8 lag fordelt hen over nogle uger. Det afhænger dog af behovet på det enkelte plankebord, hvor mange lag olie der er behov for.

Det er også vigtigt at være opmærksom på at oliebehandlingen får træet til at rejse sig. Derfor er det nødvendigt med en slibning efter hvert lag olie du påfører dit plankebord. Hvis du ikke foretager en slibning, vil dit plankebord miste sin glans. Se mere om oliebehandlinger af et plankebord på Plankebord.dk.

Er du interesseret i at købe et nyt plankebord til hjemmet, så bør du tjekke udvalget på Bymain.dk. Her finder du plankeborde de selv designer og producerer, og altid med den højeste kvalitet.

1 Kommentar på "Sådan vedligeholder du dit plankebord"

  1. Fantastisk blogindlæg om vedligeholdelse af plankeborde! Jeg har selv oplevet, hvor stor en forskel regelmæssig vedligeholdelse og oliebehandling gør for et plankebords udseende og levetid. Det er særligt interessant at lære om vigtigheden af at slibe bordet mellem oliebehandlinger for at bevare glansen. Jeg værdsætter også den praktiske vejledning i, hvor ofte og hvordan man skal anvende olien. Har du nogle anbefalinger til specifikke typer af olie, der er bedst for forskellige slags træ?

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*