Beskyt din bolig mod radonstråler

radongulv

At have et sikkert og trygt hjem, er det allermest grundlæggende når man vil have en god og velfungerende hverdag. Hjemmet skulle gerne være et sted hvor man kan slappe fuldstændigt af, og hvile sig godt og grundigt når man har fri. Et smukt og trygt hjem kan sikres på mange forskellige måder, og hvis du for nyligt er flyttet ind i et nyt hjem, så kan det være en god ide at sikre det mod radon. Find det generelle radonniveau på din egn, og find ud af om du skal sikre det med radonspærre.

Gør din bolig sikker for dig og dine børn med radonspærre

Lige meget om man bor selv, eller sammen med en familie, så er det godt at sikre sit hjem mod radon. Er du i gang med at bygge et nyt hjem, så er det vigtigt at overveje om du skal bruge et radonspærre eller en radonmembran. Membranen lægges under gulvet, og sikrer at de kræftfremkaldende gasser ikke trænger op og ind i din bolig. Det er stort set altid en god ide at installere et radonspærre, eller en anden form for beskyttelse mod de sundhedsskadelige gasser.

Sådan installerer man radonspærre

Hvis man ved, at man bor i et område som er udsat for radon, så er der nogle forskellige måder at minimere den skade som radongassen kan gøre. Det er vigtigt at lufte ud, men man bør også finde andre mere sikre løsninger. Der er i dag krav om at nye bygninger skal have et radonspærre installeret, men denne regel har kun eksisteret i cirka tyve år. Man installerer et radonspærre ved at lægge radonspærren, som er en robust plastdug under gulvet, så hverken radon eller fugt kan trænge op i gulvet. På denne måde har radonmembranen flere forskellige funktioner, så selv hvis man ikke bor i et udsat område, er radonspærret nyttigt.

Udvikl dine gør-det-selv evner med en værktøjsvogn

Er du en handyman, eller en handy woman? Det kan også være at du ikke har så godt styr på de praktiske ting endnu, men godt kunne tænke dig at lære mere? Det er altid godt at have en værktøjskasse i hjemmet, men en værktøjsvogn kan være endnu smartere. Er du interesseret i at udvikle dine gør-det-selv evner, så du selv kan fixe nogle af de praktiske ting som der kan være brug for i hjemmet, så overvej om en god værktøjsvogn er noget for dig. Vognen gør det nemmere at organisere værktøjet, så det er langt nemmere at finde det rigtige udstyr end det er med en værktøjskasse. Se evt. mere på; https://vaerktoejsvogn.dk.

Hyg dig med familien, når det praktiske er ordnet

Hvis man lige har bygget nyt hjem, eller er flyttet ind i en ny bolig, så kan der være utroligt mange praktiske ting at se til. Det er også vigtigt at give sig selv en pause, og at komme lidt ud af boligen. At lave gør-det-selv projekter kan være trættende, selvom man har en god værktøjsvogn og andet godt udstyr. Tag for eksempel på stranden, eller spis en is sammen med familien, så du får en velfortjent pause fra det hårde arbejde med at gøre hjemmet trygt og sikkert.

Be the first to comment on "Beskyt din bolig mod radonstråler"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*