Der er flere typer af save, end du aner

save

Når man siger sav, så tænker de fleste på én med et håndtag og et savblad, der godt kan gynge lidt. Men der er mange forskellige slags save, både til håndbrug og motordrevet. Ja, selv ordet motorsav dækker pludselig over meget mere end det, den gjorde for ti år siden.

Save er blevet nemmere at få fat i, også for privatpersoner. Har du store træer, et gammelt hegn, vild bevoksning eller et byggeprojekt, der trænger til lidt hjælp, så har du også brug for den helt rigtige sav til opgaven.

Her kan du læse lidt om de save, du måske ikke tænker så ofte på. Nogle af dem kan være praktiske til byggeprojekter og håndarbejde, også for privatpersoner. Fra kap- og geringssave til rundsavsklinger, læs med her for at lære mere om savtyper.

Hvorfor er der behov for flere typer af save?

Rundsave med rundsavsklinge er én af de mindre typiske save, de fleste stadig kender. Det er dem, man ser i film, når træ skal skæres i stykker. Men selv rundsavsklinge er en kategori for sig, for der findes mange forskellige.

Der er små rundsavsklinger, som kan tage sig af mere nøjsomt arbejde til hjemmet, og store rundsavsklinger, som primært er til industriel brug. Alt efter hvilken rundsavsklinge, du skal bruge, kan prisen variere.

Rundsavsklinger og andre save er bygget forskelligt, for at kunne udføre jobs, en ”normal”, lige sav ikke kan. En håndsav er hårdt arbejde, og den kan ikke altid klare større arbejdsopgaver.

Hvordan lærer man, hvad hver sav er til?

Du kan læse om rundsavsklinger, kap- og geringssave og mange andre typer på nettet, eller du kan spørge i dit lokale byggemarked. Hvis du kender nogen, der er vant til at bruge forskellige save, kan du også tale med dem.

En sav er ikke som andet værktøj, hvor du kan prøve dig frem. Kap- og geringssave kan, ligesom alle andre skarpe værktøjer, være helt utrolig farlige. Hvis du skal arbejde med en kap- og geringssav for første gang, så sørg for at have læst manualen og hav sikkerhedsudstyret på plads.

Du må ikke tage let på save, hverken kap- og gerringssave, rundsavsklinger eller andre modeller. Læs altid vejledningen, inden du går i gang.

Hvor kan man købe atypiske save?

Du kan købe mange typer save i byggemarkeder, men du kan også gå på nettet efter de mere atypiske modeller. Sider som https://kap-geringssav.dk har et udmærket udvalg, der kan hjælpe dig godt på vej.

Har du brug for vejledning om, hvilken sav du har brug for, så spørg i diverse fora eller et sted, der har forstand på byggeprojekter. Du kan for eksempel ikke bruge en træsav til alt, og nogle gange er der brug for lidt flere hestekræfter.

Motorsav er i dag et vidt begreb, og det er ikke længere nok bare at sige dét, når du er i et boligmarked. Model, formål og motortype er vigtige ting at vide, for at du kan finde den rigtige sav til dig.

Be the first to comment on "Der er flere typer af save, end du aner"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*