Derfor bør du huske at få tjekket dit el

eltjek

Når vejret begynder at blive koldere, er der flere husejere, der får foretaget el tjeks. Som oftest er det fordi, at elektriske problemer, såsom overbelastede elektriske kredsløb, opstår. Grunden til dette er i mange tilfælde, et øget forbrug af elektriske apparater, på grund af kulden.

Mange er under det indtryk, at el tjeks og afprøvninger er dyre, både tids- og pengemæssigt. Det er dog ikke helt korrekt, da den største del af el tjeks ikke er specielt besværlige. Derudover kan et tjek af dit el give dig ro i sindet, fordi du ved, at dit hjem og dine elektroniske apparater er sikre.

Et tjek af dit el kan afsløre potentielle problemer, og disse vil som oftest være nemme at rette op på, fordi de er blevet opdaget, før de er blevet et større problem. Derfor er det en god idé, at få tjekket dit el regelmæssigt. Men hvad går et el tjek ud på, og hvor ofte bør du egentlige foretage dem?

Et el tjek identificerer potentieller problemer og farer

Et el tjek er baseret på det elektriske system af hver individuelle husstand. Når et elektrisk apparat er blevet brugt meget, samtidig som det ældes, vil det også forringes. Derfor er det vigtigt, at de bliver tjekket regelmæssigt, for at sikre, at de er i en god nok tilstand, til at bruges i fremtiden.

Når et elektrisk apparat tjekkes, er der flere ting, der bliver kigget på. Der bliver tjekket, om der er risiko for elektrisk stød eller brandfare, og om elektriske kredsløb eller udstyr er overbelastet. Derudover vil et el tjek identificere potentielt defekt elektrisk arbejde, eller om der er manglende jordforbindelse eller binding.

Kun en professionel bør foretage et el tjek

Udover selve de elektriske apparater, der bliver tjekket, vil også ledninger og fast elektrisk udstyr blive tjekket, for at sørge for, at de også er sikre. Hvis du ikke er uddannet indenfor faget, bør du ikke foretage et el tjek selv. Husk altid, at kontakte en professionel, med viden og erfaring i faget, om at foretage dit el tjek for dig.

En professionel vil tjekke tilstanden af dit el, og se efter, om den følger standarden for sikkerhed af el installationer. El tjekket vil kontrollere, om dine elektriske apparater er tilstrækkelige, egnede og anvendelige.

Find ud af hvor ofte du bør foretage el tjeks

Det er egentligt lige meget, om du bor i Bagsværd, Gentofte eller Gladsaxe – du bør få foretage el tjeks engang imellem. Hvis du for eksempel har planer om at udleje eller sælge din ejendom, bør du får foretaget et el tjek først. Det samme gælder, hvis du skal købe et hus i Lyngby, og du ikke kan vente med at sætte din signatur på kontrakten. Husk el tjekket, så du ikke render ind i problemer efter dit køb.

Hvor ofte du skal foretage el tjeks afhænger af hvilken slags ejendom der er tale om. Hvis du ejer et hus, er det som regel nok, at få foretaget el tjeks omkring hvert 10. år. Hvis du er i tvivl, så spørg en professionel om råd.

Be the first to comment on "Derfor bør du huske at få tjekket dit el"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*