Derfor bør du købe en varmepumpe

købe en varmepumpe

Der findes i dag en masse forskellige former for varmeenergi. Nogle dyrere end andre og nogle mere eller mindre energivenlige end andre. Det kan føles som et stort og omstændigt projekt, at skulle til at udskifte sin varmekilde til noget andet. Dog kan det være værd at huske på, at der i længden kan spares en del penge med den rigtige type varmekilde.

Med en varmepumpe sikrer du dig både en nem, energivenlig og til og med billig form for varmekilde. Du skal blot vælge den type, der passer bedst til din boligsituation.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er en type varmeanlæg, der sørger for varme til dine rum. Fordelen med denne er, at man kan opsætte den individuelt i forskellige rum. Den behøver dermed ikke opvarme hele din bolig på en og samme tid.

Effektiviteten af nogle modeller er afhængig af, hvordan temperaturen er udendørs. Den kan så at sige give mindre varme, når temperaturen udenfor falder. Dette varierer dog meget, alt efter hvilken model man køber. I Danmark når det også sjældent at blive et problem, da de små modeller i de fleste tilfælde først har svært ved at følge med, når temperaturen når -10 grader.

De store varmepumper har som regel ingen problemer, før temperaturen når -20 grader. I de fleste tilfælde er der installeret en el-generator, som tager over, hvis varmepumpen pludselig ikke kan følge med temperaturmæssigt mere. På den måde slipper du for, at komme hjem til en helt kold bolig i de kolde måneder.

Luft til luft varmepumpe

Der findes tre forskellige typer af varmepumper. En luft til luft varmepumpe fungerer på den måde, at den hiver luft udefra, som bliver omdannet til varm luft, der skal opvarme huset eller rummet, den er tilknyttet.

Denne type er dog oftest benyttet til enkelte rum eller til mindre huse. Dette eksempelvis være sommerhuse.

Denne type for varmekilde er både billig og CO2-venlig. Dette skyldes, at der som nævnt ikke bliver brugt brændstoffer som eksempelvis olie, men at den blot omdanner udefrakommende luft til varmere luft. Se mere her.

Luft til vand

Denne type varmekilde anbefales oftest til større huse, der er beboet hele året. Ved hjælp af en del, der sidder udenfor, bliver luft hevet ind, varmet op og kommer i kontakt med kølevæske, der fordampes. Denne væske føres ind i en kompressor, der til sidst overfører varme til den vand, du har i din varmvandbeholder.

Med denne metode er det altså vand der bliver opvarmet, så du ikke skal fryse i din bolig.

Jordvarmeanlæg

Denne form for opvarmning er meget CO2-venlig og er derfor også spået som en af fremtidens primære varmekilder.

Denne type udnytter den varme, der i forvejen er i jorden. Derfor kræver denne type for varmekilde også, at du har en stor have, hvori der kan lægges rør, som kan trække varmen ud af jorden, så den kan overføres til dit indendørsareal.

Dog siger man generelt, at havearealet bør være dobbelt så stort, som det boligareal der skal opvarmes.

Be the first to comment on "Derfor bør du købe en varmepumpe"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*