Det skal du overveje inden der skal tapetseres

tapetseres

Vores vægge er ofte med til at skabe et enormt indtryk på vores bolig. De reflekterer lys og er samtidig dem, som vi er omringet af hele tiden.

Derfor kan det heller ikke være nogen overraskelse, at tapetsering af netop disse vægge kan være noget af en kamp. Det skal jo se helt rigtigt ud, så du undgår problemer eller fortrydelse senere.

Men det er ikke lige ledt, og om du bor i Svendborg eller Skagen, så er der nogle ting, som skal overvejes før tapetseringen.

Hvilken farve og hvilket design vil du have?

I dag er vi faktisk noget ud over den fase, som eksisterede i mange år, hvor hvid var det eneste rigtige valg. I dag er der mange flere muligheder end før!

Især er det populært at vælge mønstre i dag. Danskerne vil nemlig gerne have, at der hele tiden er en dynamik i rummet, og den kan faktisk sagtens skabet ved hjælp af et flot tapet.

Generelt er hvid en rigtig fin farve til at give et lyst indtryk, men i et køkken, hvor alle hvidevarerne, skabene og sågar møblerne er hvide, så kan dette godt blive lidt for overvældende.

Derudover er tapeter med fede mønstre og figurer noget, som kan bruges i mange forskellige situationer. De er populære på børneværelset, men i rum, hvor der ikke er mange møbler, så kan de faktisk tit give lidt ekstra bevægelse.

Farve og design betyder meget, og derfor skal du altid tænke over dette, før du starter din tapetsering. Vil du vide mere? Bliv klogere på tapetsering her!

Hvad sidder på væggen lige nu?

Tapetsering skal ske på en flad overflade, som er strakt ud, og vægge i både Sydfyn og Samsø skal have været udsat for det rigtige forarbejde.

Dette forarbejde er vigtigt, for der skal ikke gå lang tid, før du pludseligt lægger mærke til en ujævnhed i tapetet. Og sådan en kan virkeligt irritere os mentalt.

Derfor er det vigtigt, at du nærmest går over væggen med en lup. Dette betyder, at du skal holde øje med forskellige skruer og søm, samt de vægdekorationer, som måske allerede er at finde der.

Når du gør dette før dette tapetseringen så slipper du også for unødigt stress. Der er få ting værre end at være helt klar til at sætte tapet på, for at man så lige skal hive det sidste ned.

Har du husket det rigtige værktøj?

Det kan være nemt at tænke, at man da selvfølgelig har alt værktøjet til tapetseringen – men har du? For igen er det træls at være helt forberedt, for så at finde ud af, at man mangler noget.

Her kan det siges, at du generelt set skal bruge en saks, tapetkniv nogle ruller til tapetklister, en tapetlineal, en pensel, så du kan lime i hjørnerne. Derudover skal du bruge enten en børste eller en spatel til at flade tapetet ud.

Med det rigtige udstyr kan du altså være helt hundrede på, at du kan komme i gang med arbejdet så hurtigt som muligt.

Lindas Malerfirma kan bl.a. også hjælpe med at spartle, læs mere om det på deres hjemmeside.

Be the first to comment on "Det skal du overveje inden der skal tapetseres"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*