Det skal du vide om husforsikring

husforsikring

Står du og skal til at købe et hus, så skal du også huske husforsikringen. Det er nok et af dine livs største investeringer, men det er vigtigt, at du er sikret, hvis der skulle ske noget med dit hus. Husforsikringer er måske en smule dyre, men det kan diverse reparationer af skader også være. Derfor er det vigtigt, at du forsikrer dit hus. Det er trods alt dit hjem.

Hvad dækker en husforsikring?

Forskellige forsikringsselskabers husforsikringer dækker ikke altid de samme ting. Det er derfor vigtigt at overveje, hvilke behov du har i forhold til at sikre dit hus. Grunddækningen i husforsikringen omfatter de skader, der almindeligvis bliver påført dit hus.

Det kunne for eksempel være i tilfælde af en pludselig skade på huset eller en brand, da grunddækningen naturligvis omfatter en brandforsikring. Det kunne også være i tilfælde af frostsprængning og snetryk eller ved tyveri, indbrud og hærværk.

Grunddækningen omfatter typisk også skader påført af storm og skybrud eller et husejeransvar, hvis nogle skulle komme til skade på din ejendom. Det ville også omfatte psykologisk krisehjælp eller retshjælp, der kan dække nogle af udgifterne, hvis der skulle opstå et behov for at hyre en advokat.

Hvad koster en husforsikring?

Du er sikkert interesseret i at vide, hvad en husforsikring koster, men det findes der typisk ikke noget reelt svar på. Prisen på en forsikring varierer nemlig, og den afhænger typisk af, hvor dit hus ligger henne og så selvfølgelig tilstanden på dit hus. Du burde derfor altid sammenligne priserne, før du vælger forsikring. Du kan ellers risikere at bruge en masse penge på den forkerte husforsikring.

Derudover er der også tilvalgsdækninger. Jo færre tilvalgsdækninger du vælger, desto billigere bliver din husforsikring. Du skal dog ikke have prisen i dine overvejelser, når du kigger på tilvalgsdækninger. Det er vigtigt, at du tænker på, hvilke behov du har for økonomisk erstatning. For nogle forsikringsselskaber vil tilvalgene være en del af grunddækningen, men sådan er det ikke hos dem alle.

Tilvalgsdækninger kan være alt fra råd, der langsomt forårsager at træet på dit hus ødelægges eller skader forvoldt af skadedyr som gnavere eller mår. Det kunne være svampe eller insektangreb, eller hvis du skulle falde over skjulte rør eller stikledninger inde i huset. Det kunne også være udvidet vandskader.

Indboforsikring

Husforsikringen bliver tit forvekslet med indboforsikringen, men det er ikke det samme. Det betyder derfor ikke, at du kun behøver én af disse forsikringer. Det er vigtigt at kende forskellen, når du overvejer, hvilken forsikring, du har behov for. For typisk bliver du nødt til at investere i begge.

En indboforsikring dækker dit indbo. Det kan for eksempel være dine møbler, tøj og din computer. Mens din husforsikring dækker selve huset og alt det, der ikke er indbo. Det gælder husets tag, vægge, gulv og kælder. Hvis du kun investerer i en husforsikring, ville den ikke dække alle dine personlige ejendele, hvis der skulle opstå en brand, men kun selve skaderne der er blevet påført dit hus.

Få en billigere husforsikring på Forsikringsportalen.

Be the first to comment on "Det skal du vide om husforsikring"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*