En ombygning eller tilbygning kræver en dygtig murer

find en murer

Hvis du drømmer om at få udvidet huset med en tilbygning, eller du bare synes huset trænger til en ombygning, så er du bestemt ikke den eneste. Rigtig mange vælger at få lavet en tilbygning til deres hus, og dette giver faktisk god mening. Især hvis du bor i et område, hvor kvadratmeterprisen på beboelse er høj. Her kan en tilbygning direkte øge husets værdi betydeligt, så det kan sælges for en højere salgspris, hvis dette ønskes.

Det er dog ikke bare lige at få lavet en tilbygning. Uanset om du bor i Augustenborg, Sydals, Sønderborg eller et andet sted i landet, så er der nogle regler, du er nødt til at følge, når du skal have bygget om. Denne artikel fremhæver nogle af de ting samt understreger, hvor vigtigt det er, at du anvender en god murer til opgaven.

En byggetilladelse er nødvendig

Alle tilbygninger kræver, at du først får lavet plantegninger og beskrivelser, der skal sendes ind til kommunen. Denne skal så godkende byggetilladelsen, før det egentlige arbejde kan gå i gang. I denne proces får du typisk brug for en arkitekt eller bygningskonstruktør, der kan udarbejde de nødvendige tegninger.

Så skal der ordnes fundament og kloak

Når først byggetilladelsen er godkendt, kan det egentlige arbejde starte. Det første, der skal laves på en tilbygning er fundament og kloak. Sidstnævnte er selvfølgelig kun relevant, hvis der er behov for kloakafløb i nogle af tilbygningens rum.

Fundamentet kommer du dog ikke udenom. Dette skal bære tilbygningen, og det skal derfor være ret stabilt. Til denne opgave bør du uden tvivl anvende en dygtig og professionel murermester, der ved, hvad han laver. Det er kun, hvis du har utrolig godt styr på fundering, at det kan betale sig at ordne denne opgave selv.

Når fundamentet er på plads, er det tid til terrændæk, ydervægge og de bærende vægge

Når der er styr på fundamentet, er det tid til at se på terrændækket. Dette er et ”gulv”, der bygges ovenpå jorden. Det beskytter huset mod kulde, fugt og radonstråling fra jorden. Et terrændæk består oftest af et planeret lag stabilgrus, et lag af isolerende materiale, en radonspærre, noget armeret beton, en fugtspærre og så til sidst selve gulvet.

Dette er en stor proces, der igen kræver en dygtig murer, hvis du vil have det bedste resultat.

Efter terrændækket, skal du have opbygget ydervægge og de indre bærende vægge. Disse kan i dag udformes i enten mursten, lecablokke, betonelementer eller træ. Hvis du vælger en af de tre førstnævnte, kræver det endnu engang, at du har kontakt til en dygtig murer, hvis du ønsker det bedste resultat.

Tag, vinduer, døre, el og VVS

Når ydervægge og de indre vægge er sat op, er det slut med at bruge mureren. Han har allerede nu hjulpet dig utrolig meget i forhold til den nye tilbygning. Herefter mangler der blot at få styr på taget, døre og vinder, el, VVS og den indvendige indretning. Her er det andre faggrupper, du har brug for.

Det er relevant at nævne, at en tilbygning godt kan tage lang tid, at få opbygget. Fra du påbegynder tegnearbejdet, og indtil du står med en færdig tilbygning, kan der godt gå op mellem 6 og 12 måneder.

Få mere information på www.horupmurerforretning.dk

Be the first to comment on "En ombygning eller tilbygning kræver en dygtig murer"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*