Er det tid til at skifte det gamle oliefyr ud?

Oliefyr

Er du træt af dit gamle dyre oliefyr, og ønsker du et billigere alternativ til at få varme derhjemme? Der findes masser af miljøvenlige og billige alternativer til det gamle dyre forurenende oliefyr, som du frit kan vælge imellem. Uanset om du vælger et jordvarmeanlæg, en luft til vand varmepumpe, et pillefyr eller noget helt fjerde, så vil du både kunne spare penge, og du vil spare miljøet for en masse forurening.

Hvilket miljøvenligt og billigt alternativ skal du vælge?

Der findes mange muligheder, når det kommer til at skulle vælge noget bedre end dit gamle og dyre oliefyr. Ser man eksempelvis på jordvarmeanlægget, så får du her en energieffektiv varmeløsning. Det kræver dog, at du har et hus med en god stor grund til, da jordvarmeanlægget udnytter varmen fra solen, der er lagret i det øverste jordlag. Med dette miljøvenlige alternativ kan du både få rumvarme og vandvarme, og så kræver denne løsning ingen vedligeholdelse udover et årligt serviceeftersyn.

Har du ikke en stor grund med til dit hjem, så kan du overveje luft til vand varmepumpen. Dette billige alternativ kræver ikke lige så meget plads, men du får stadig en høj energieffektivitet, da denne varmekilde forvandler varmen i luften udenfor til rumvarme og varmt vand i dit hjem.

Skift oliefyret ud med et pillefyr

Hvis du ønsker en varmekilde, som minder om dit gamle oliefyr, men som stadig er billigere og mere miljøvenligt, så er et pillefyr løsningen til dig. Et pillefyr fungerer nærmest ligesom et oliefyr. I et oliefyr skaber du varme med olie, hvorimod du med et pillefyr skaber varme med træpiller. Træpillerne er langt mere miljøvenlige og effektive end olie, så på den måde sparer du stadig penge, og du skåner miljøet. Med et pillefyr kan du både skabe rumvarme og vandvarme, og så er et pillefyr relativt billigt at installere, så omskiftningen fra oliefyr til pillefyr vil hurtigt være tjent hjem igen.

En god løsning for miljøet og din varmeregning

Uanset hvilken af de tre ovenstående miljøvenlige og billige alternativer til et oliefyr du vælger, så er alle tre en mere energieffektiv løsning end dit gamle oliefyr. Det betyder, at du højst sandsynligt vil kunne få en besparelse på op til 50 procent på din varmeregning. Dette er dermed en god løsning for din varmeregning, men det er det også for miljøet. Samtidig så får du en varmekilde, som vi ikke løber tør for i fremtiden, og du skal heller ikke være nervøs for pludselige udsving i priserne, som der ofte kan være med olien til et oliefyr. Der er derfor mange gode grunde til, hvorfor du skal vælge et mere miljøvenligt og billigt alternativ end et oliefyr. Med de store besparelser du får med din nye varmekilde, vil det heller ikke tage lang tid, før installationsomkostningerne er tjent hjem igen. Gør derfor noget godt for dig selv, din pengepung og i særdeleshed miljøet og vælg en miljøvenlig og billig løsning som varmekilde til dit hjem.

Be the first to comment on "Er det tid til at skifte det gamle oliefyr ud?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*