Få renset tagrenderne regelmæssigt

Tagrender

Det er vigtig at få renset tagrenderne af og til. Nogle renser dem selv, andre hyrer et professionelt firma til at gøre det. Det er i hvert fald nødvendigt for at forhindre eventuelle større skader på længere sigt.

Det mest optimale tidspunkt at få dem renset på er i det sene efterår efter løvfald og gerne inden, frosten sætter ind.

Hvorfor skal tagrenderne renses?

Alle tagrender skal holdes så rene som muligt. Det skal de, for at de kan fungere efter hensigten. Tagrenders funktion er at lede al det regnvand, der falder på hustaget ned igennem nedløbsrøret og videre ud i kloakken. Bliver det ikke det, så kan den megen vand forårsage skader på husets sokkel og fundament.

Vand, der sidder længe på murværk, kan på sigt opløse stenen, som så kan smuldre mere eller mindre. Det er ikke hensigtsmæssigt i bunden af et hus. Det er jo selve fundamentet, der understøtter og bærer hele huset.

Så: Sørg for, at tagrenderne er rene, sådan at vandet kan løbe frit. Hvis det ikke kan det, så løber det ud over tagrenden og ned ved husets fod, hvor det kan gøre skade.

Ved vintertid kan det stillestående vand i tagrenden fryse til. Ved frost udvider vandet sig, og det kan forårsage frostsprængninger i tagrenden. Det er selvfølgelig både meget nemme og meget billigere at få renset tagrenden end at få den skiftet ud.

Hvornår skal tagrenderne renses?

Det kommer meget an på, hvor du bor. Bor du for eksempel i en skov eller bare i nærheden af træer, så bør det ske hyppigere, end hvis du ikke gør.
Under alle omstændigheder så bør du i hvert fald få dem renset efter løvfald. Når de fleste eller alle blade er faldet af træerne, så vil du nok have din tagrende fyldt godt op. Det er det ideelle tidspunkt for en tagrenderensning.

Efter løvfald og før, frosten sætter ind, kan du med fordel få dem renset. Kontakt gerne et professionelt firma i Roskilde til at tage sig af den opgave med rensning af tagrender Roskilde. Det kan du fint gøre, hvis dine tagrender sidder så højt oppe, at du ikke selv kan nå dem, eller hvis du af andre årsager foretrækker at overlade opgaven til professionelle.

Husk også nedløbsrøret

Uanset om du renser tagrenderne selv eller hyrer fagfolk til at gøre det, så er det vigtigt at huske på at få tjekket nedløbsrøret. Det sker, at blade, smågrene og snavs ender nede i nedløbsrøret. Det kan risikere at danne propper, som i støvsugerrøret, der forhindrer vandet i at løbe frit igennem.

Derfor er det vigtigt også at tjekke nedløbsrøret i forhold til, om vandet kan rende frit igennem det. Er der propper, eller render vandet kun langsomt igennem, så skal det også renses grundigt.

Hvis nedløbsrøret er stoppet til, så vil vandet rende ud over tagrendens kant, hvilket jo er det, der ikke bør ske. Hold både tagrender og nedløbsrør rene efter løvfald og før frost, så er du godt garderet hen over vinteren.

Be the first to comment on "Få renset tagrenderne regelmæssigt"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*