Få styr på din ventilation i den varme sommer

ventilation

Sommeren i Danmark har unægtelig været lang og varm – og også for varm for danskerne. Danskerne er ikke lige så modstanddygtige i forhold til varme, og det kan give problemer med hovedpine og søvnbesvær. En varm sommer er en perfekt tid at begynde at tænke over at få installeret et godt og solidt ventilationssystem i sit hus eller på kontoret. Får man et godt ventilationssystem, kan det holde igennem vinteren og de næste somre også.

Ventilation for et godt indeklima

Mange danskere oplever lige nu at føle sig dovne og trætte i sommervarmen. Den varme luft hænger over os konstant, og man føler sig sjældent rigtig frisk, men måske endda lidt syg i den tunge luft. Med en ventilation blæser eller ventilationsanlæg sørger man for at få et sundt indeklima, der hverken er for koldt eller varmt. Det hjælper gevaldigt på arbejdsmotivationen, hvis ikke man er en af de heldige, der kan holde fri alle tre sommermåneder. For det kan være næsten umuligt at koncentrere sig omkring en arbejdsopgave, hvis man sidder og sveder eller fryser imens. For ikke at tale om, hvis ikke man får tilført nyt og friskt ilt til hjernen.

Et godt indeklima er essentielt for, at beboere i et hus eller medarbejdere på et kontor føler sig oplagte og friske. Det gælder både om sommeren såvel som om vinteren. Om vinteren kan man nemlig have tendens til at lukke døre og vinduer for kulden. Men det gør desværre også, at luften bliver meget tæt og tung. Hvis man gerne vil have både en god temperatur og et sundt og forfriskende indeklima, så er det altså en god idé at investere i et godt ventilationsanlæg. Det gør både arbejdet, søvnen og helbredet bemærkelsesværdigt bedre.

Ventilation med varmegenvinding

I mange nye bygninger har man valgt at bygge meget tæt for at spare på energi og varme om vinteren. Det betyder, at luften ofte står stille i disse hjem, fordi væggene ikke selv fungerer som respiratorer for bygningen, men holder alt luften indeklemt. Det giver et rigtig dårligt indeklima, der kan blive meget varmt og tungt om sommeren. Disse bygninger er bare ikke bygget til den varme sommerhede, vi oplever i Danmark lige nu. De kan nemlig være svære at få luftet ud i om sommeren såvel som om vinteren, og derfor kan luften i disse bygninger virke tung og gammel.

Mange tror, at man skal betale meget for at få en god ventilation til sit hus. Blandt andet ventilation til badeværelser og køkkener, der kan blive meget fugtige, hvis ikke der bliver luftet ordentligt ud. Men med moderne teknikker, kan man faktisk gøre det for ganske lette penge. Køber man en ventilation med varmegenvinding, så genbruger man nemlig varmen fra luften i rummene inden for til at opvarme den nye luft, der kommer ind udefra. Ventilation med varmegivning sørger altså for at genvinde varmen, men ikke den gamle tætte luft. Så kan man både holde varmen i vinterne og have en sundt indeklima hele året rundt for en let og overskuelig pris.

Be the first to comment on "Få styr på din ventilation i den varme sommer"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*