Forbedr din bolig med disse tips

hjem

Sommeren er det oplagte tidspunkt at forbedre og optimere din bolig. I sommeren har langt de fleste af os mere tid til at klare de praktiske foranstaltninger, som der aldrig er tid til i en stresset hverdag. Desuden er der en række projekter, som er bedst at klare i sommerhalvåret grundet den høje(re) temperatur. I denne artikel giver vi dig en række tips til, hvordan du kan forbedre din bolig.

Har du gennem hele vinteren oplevet, at beløbet på varmeregningen er steget markant? Så er det værd at undersøge hvorfor. Typisk er en forhøjet varmeregning forårsaget af en dårlig isolering. Isolering er mange ting, men typisk er det det grundet vinduerne eller taget. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din bolig har dårlig isolering eller ej bør du altså starte med at tjekke vinduerne. Et godt trick til at undersøge om dit vindue trækker, er ved at sætte et tændt stearinlys foran vinduet. Hvis flammen blafrer, så betyder det, at vinduet ikke har en optimal isolering og derfor lukker kold vind ind. Det er højst sandsynlig grunden til at din varmeregning er eksploderet. Hvis dette er tilfældet, bør du hurtigst mulig udskifte dine vinduer. Det danske vejr er meget omskifteligt, så selvom det er omkring 25 grader i denne periode, er det ikke en garanti for, at næste uges vejr ikke står på skybrud og torden. Det er langt sjovere at udskifte vinduerne i godt vejr, frem for at stå med tykke fleecejakker på og blive gennemblødt i dårligt vejr. Selvom dine vinduer trækker, så er det ikke en garanti for, at din boligs tag ikke trænger til at blive skiftet. Kontakt derfor en relevant fagmand til at komme ud og vurdere, hvorvidt taget skal skiftes eller om det kan vente et par år eller 10.

Har din bolig en have tilknyttet, så kan det være en fordel at starte med at fokusere på haven. Som nævnt er det danske vejr utilregneligt, og lige nu er temperaturen og solen høj og det skal du selvfølgelig nyde. Det er bare svært, hvis græsset står dig til knæene og solen ikke bliver lukket ordentlig ind i haven. Derfor skal du starte med disse ting. Slå græsset jævnt og klip tilvoksede træer og buske til, så der bliver lukket noget naturligt sollys ind. Disse ting er de mest essentielle ting, som du kan forbedre din have med. Resten er mest for sjov, men også fordelagtig at fokusere på. Det kan blandt andet indebære, at du investere i nye borde og stole, puder fra Georg Jensen og i et drivhus. Invester i de ting, som du mener trænger til at blive udskiftet. Hvis du for eksempel har et vattæppe fyldt med huller, så er det dine vattæpper, som der skal udskiftes. Du kan desuden vælge at lave din egen køkkenhave. På den måde har du altid mulighed for at gå ud i køkkenhaven og hente friske krydderier, som du kan bruge i din madlavning. Så glem alt om tørrede krydderier, som ikke smager af en pind og invester i en lille køkkenhave.

Forbedringer til boligen har både den fordel, at du har en hverdag i et hjem, som du rent faktisk kan lide og være og hvor alt fungerer. Dog har det også den fordel, at hvis du en dag ønsker at flytte væk fra din bolig, så har dine forbedringer muligvis været med dit at øge din boligs værdi. Dette kan en boligadvokat afgøre, så i tilfælde af at du ønsker at sælge boligen, så bør du kontakte en boligadvokat.

Be the first to comment on "Forbedr din bolig med disse tips"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*