Giv katten dens helt eget legehjørne

Kattelegetøj

Når først man har anskaffet sig en kat, vil man med stor sandsynlighed gøre alt for, at den har det godt. En af de ting, man i hvert fald bør sørge for, er, at den har masser af legetøj, så den bliver ordentligt stimuleret. Dette gælder både for ude- og indekatte. Hvis man vælger at gå skridtet længere og giver katten dens helt eget hjørne med kattelegetøj, sikrer man også, at katten har et sted, den kan gå hen og være i fred.

Hvilket kattelegetøj bør du købe

Kattelegetøjsverdenen er stor. Der er så meget forskelligt, at det er svært at finde rundt i, hvilket man bør købe.

Alle katte elsker mus. Der findes mange udgaver af forskellige mus til katten. Køb for eksempel en elektronisk mus, som katten kan jagte. Ofte skal man bare trække musen og så sætte den ned på jorden igen. Det er noget, som langt de fleste katte kan bruge meget tid på. Generelt er katte vilde med ting, som bevæger sig, da det betyder, at de kan jagte objektet.

Der er også muligt at købe katte legetøj med catnip. Catnip har enten en beroligende eller en sjov effekt på katte. Når katten spiser det, vil den blive mere rolig. Hvis den til gengæld bare lugter til den sjove urt, vil den blive meget mere energisk. Ofte vil der være tørret catnip i legetøj, som katten kan lugte. Den vil derfor blive langt mere energisk af at lege, og det er noget, som langt de fleste katteejere synes er meget sjovt.

Et andet slags katte legetøj, man bør købe, er en aktivitetsbold. Ofte vil det være en bold, som man kan åbne op, med nogle huller i. Man ligger så nogle godbidder en i bolden, og katten er derfor nødt til at rulle bolden rundt, før godbidderne falder ud af hullerne. Det er en rigtig god måde at stimulere katten på. Desuden kan bolden bruges af katten, når den er alene, så længe der er nogle godbidder i den. Så katten behøver ikke kede sig, mens I ikke er hjemme.

Derfor er det vigtigt at katten har legetøj

Hvad enten katten er en indekat eller en udekat, har den brug for at blive stimuleret og aktiveret. Hvis katten har adgang til at komme udenfor, bliver den selvfølgelig meget stimuleret derude. Den har dog stadig brug for at have et godt inde miljø. Hvis katten aldrig er udenfor, har den naturligvis et endnu større behov at blive stimuleret og lege. Derfor er den en fantastisk idé at give ens kat sit eget legehjørne. Katten vil hurtigt føle, at det er dens hjem, og det er der, den vil tilbringe en masse tid. Man kan derfor med fordel også tilføje en seng eller lignende til hjørnet.

Katte, der ikke bliver stimuleret mentalt eller fysisk, mistrives ofte. Deres adfærd kan blive destruktiv, og generelt vil de ikke være rare at være sammen med. Men et legehjørne med forskelligt katte legetøj og forhindringer sørger for, det ikke sker.

Be the first to comment on "Giv katten dens helt eget legehjørne"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*