Gode råd og inspiration til dit hjemmekontor

Rene vinduer

Flere og flere arbejder efterhånden hjemme. Og det stiller krav til et hjemmekontor, hvor du blandt andet kan opbevare papirer og dokumenter i tidsskriftskassetter, så du hurtigt og let kan arkivere og finde frem til vigtige papirer.

Du får her en række gode idéer til at indrette et både motiverende og hyggeligt hjemmekontor.

Find et rum med et godt lys

Når du skal indrette et hjemmekontor, er det vigtigt, at du finder et rum med et godt lysindfald. Det er afgørende for dit energiniveau. Sidder du og arbejder i et rum, der er meget mørkt, vil du hurtigt komme til at føle dig døsig, og det er naturligvis ikke specielt godt for din motivation og arbejdsindsats.

Selvom dit soveværelse måske har et godt indfald af lys, bør du alligevel tænke dig om en ekstra gang, inden du indretter rummets hjørne som dit nye hjemmekontor. Det kan nemlig være stressende at gå i seng, når det sidste du ser, inden du lukker øjnene og går til ro, er dit arbejde. Og det er ligeledes en stressfaktor, at det er det første, du ser, når du slår øjnene op om morgenen. Hvis du har plads, så vælg helst et rum, der udelukkende bliver brugt som hjemmekontor. På den måde kan du lettere adskille arbejde og fritid.

Sørg for orden

Rod fremmer stress, mens orden fremmer dit mentale overskud. Gå derfor efter brevbakker, kasser og andet, som du kan gemme dine papirer af vejen i. Invester i en let og luftig reol, hvor du kan lægge kasser og tidsskriftskassetter i, så de ikke ligger og flyder på dit skrivebord. Når du træder ind på dit hjemmekontor, træder du samtidig ind på dit arbejde. Og det nytter ikke noget, at du starter dagen ud med at møde ind til et stort rod. Det er ikke en god start på din arbejdsdag.

Gør det derfor til en vane at rydde dit skrivebord, inden du holder fri. Også selvom du kun lige træder ud på den anden side af væggen. På den måde behøver du heller ikke altid lukke døren ind til dit kontor, fordi bunker af papirer og andet arbejdsrelateret ligger og flyder.

Indret i tråd med resten af boligen

Selvom dit hjemmekontor fungerer som din arbejdsplads, er det stadig i dit hjem. Og derfor er det en god idé at indrette rummet i stil med resten af boligen, så du bevarer en rød tråd, og det får sammenhæng i dit hjem. Er resten af dit hjem indrettet i en nordisk og minimalistisk stil, bør du følge den stil i indretningen af dit hjemmekontor. Det vil se mærkeligt ud, hvis rummet skiller sig ud ved at bære præg af en retrostil, som ikke passer til resten af hjemmet.

Har du eksempelvis farvede vægge i de andre rum, så fortsæt gerne med farveladen på dit kontor. Gå efter bløde, støvede nuancer, som har en god evne til at virke beroligende på den gode måde. Det giver dig nemlig ro til at fordybe dig i dit arbejde.

Skab en hyggelig stemning

Bare fordi du skal arbejde i rummet, behøver det ikke være blottet for hygge. Det gør jo ikke noget, at du rent faktisk føler dig rigtig godt tilpas i det rum, du arbejder i. Sørg for at indrette med forskellige materialer i forskellige teksturer – det skaber ikke bare en hyggelig stemning, det virker også motiverende og stimulerende på dine sanser.

Sæt friske blomster på hjørnet af dit skrivebord eller i vindueskarmen, og pynt op med lidt nips. Men husk, at for meget nips hurtigt kan komme til at virke rodet og forstyrrende på din koncentration. Hæng gallerihylder op, hvor du kan sætte billeder, som kan virke inspirerende på dig. Det kan være gode citater eller bare smukke motiver. Det gode ved denne løsning er, at du hurtigt kan skifte dem ud, når du har brug for lidt fornyelse på dit hjemmekontor.

Be the first to comment on "Gode råd og inspiration til dit hjemmekontor"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*