Havekrukker giver nyt liv til haven

Havekrukker

Uanset årstiden kan de flestes haver godt trænge til at blive peppet lidt op med en farverig havekrukke. Om vinteren mangler der farver og liv i haven, mens der om sommeren mangler pæne havekrukker til alle de nye planter der skal i haven og pynte. Her kommer de glaserede havekrukker ind i billedet, da de så sandelig pynter på en terrasse uanset årstiden.

Sådan vælger du den bedste havekrukke til dit behov

Glaserede havekrukker findes i mange farver, former og design. Det kan være svært at vælge mellem de mange modeller, men man skal først og fremmest tænke på hvilken plante der skal plantes i krukken. De bredere krukker er gode til sammenplantninger af flere planter, mens de høje krukker er bedre egnede til træer eller høje planter.

Husk på at nogle planter vokser hurtigt, og det kan være en god idé at plante dem i større krukker, så de har plads til at vokse og ikke skal omplantes for hurtigt. Når du har besluttet dig for størrelse og design, er der kun det svære valg om hvilken flot glasur havekrukkerne skal have tilbage. Her kan man blande flere forskellige farver og former for et unikt udtryk eller man kan strømline looket og købe flere ens krukker.

Havekrukker kan også bruges indenfor

Havekrukker kan sagtens kan tåle frost, hvis de bliver frostsikret og man tager sine forholdsregler. Det betyder at de ikke står direkte på jord eller fliser om vinteren, men derimod står på krukkefødder. Man skal også passe på ikke at flytte dem om vinteren eller overvande planterne, når der er udsigt til frost.

Hvis du derimod ønsker at nyde godt af de pæne havekrukker hele året rundt, kan de sagtens pynte indenfor også. Glaserede havekrukker er et flot stykke brugskunst, der også tager sig godt ud i stuen eller gangen, hvor der er plads til en plante. Det er i de senere år blevet meget moderne med store planter og træer indendørs, og her kommer en pæn havekrukke til sin ret.

Glaserede havekrukker er unikke

Vælger man glaserede havekrukker frem for almindelige terracotta havekrukker, får man et unikt udtryk gennem den flotte glasur. Da havekrukkerne brændes, kan man ikke præcist vide hvordan glasuren ender med at blive. Det giver alle krukker et unikt udtryk og gør at selvom man vælger to ens havekrukker til haven, er det ikke sikkert at de er helt ens i glasuren. Det er der en helt særlig charme ved, og når krukkerne allerede er godt blikfang i haven, bidrager det kun til det samlede udtryk.

Pas godt på dine havekrukker og planter

Glaserede havekrukker er et godt valg, da glasuren sikrer at fordampningen fra planten er minimal. Derfor skal der også tjekkes om krukken har et dræn i bunden, så overskydende vand kan komme ud, da det sikrer at planten ikke overvandes. Dæk hullet med gamle potteskår eller leca-nødder, der kan samle fugt og bruges af planten i de tørre tider. Når planterne er plantet, er det bare med at nyde synet af de pæne havekrukker.

Be the first to comment on "Havekrukker giver nyt liv til haven"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*