Husmodertip: sådan får du panden helt ren

pande

Nogle gange går aftensmaden ikke helt som man have planlagt. Så nu står man med et røget køkken, noget brændt mad og pande som man har ingen ide om hvordan man får den ren igen. Men heldigvis er man ikke den første der har stået i denne situation før, så der er masser at gode måder at få en pande ren nu. Så tag dine engangshandsker på, læs videre og find ud af hvilken metode, der passer en bedst.

Læg i blød

At lægge noget i blød, er nok den mest kendte metoder, om man så skal have en pande ren, eller en kjole.  Det virker bedst hvis man lægger panden i blød, lige efter man opdager at man skal bruge mere end vand og sæbe. Men det virker også hvis man gør det lidt efter, det tager nok lidt længere tid. Det er bedst hvis man bruger varmt vand, da det ikke chokere panden, og det blødgør snavset bedre end koldt vand. Og hvis man synes der er brug for det så hæld også noget sæbe i, så skal det nok blive nemt at gøre rent.

Kog vand

Man kunne også prøve at koge vand i ens beskidte pande. Det kogende vand burde blødgøre snavset, og gøre det meget nemmere at skrabe af bunden af panden. Bare fyld panden med vand, men ikke for meget ellers koger det over. Men heller ikke for lidt for så fordamper vandet, og så står man hvor man startede. Set panden med vand over, og vent på at det begynder at koge. Når det så er begyndt at koge, så kan man begynde at skrabe snavset af.

Eddike og bagepulver

Eddike og bagepulver er nok en af de ældste måder at fjerne snavs på, og en af de mest effektive. Start med at blande eddike og bagepulver sammen, bliv ved indtil det former en pasta af en art. Derefter smør det på hele panden, hvis det begynder at danne bobler eller andet, så skal man ikke bekymre sig. Det betyder bare at det virker som det skal. Efter man har smurt eddike og bagepulver blandingen på hele panden, så det dækker alt snavset, skal man lade det sidde. Efter et stykke tid kan man bare skrabe alt snavset af. Husk at bruge engangshandsker, da det kan være hårdt for huden ellers.

Hvis det går helt galt

Hvis nu det går helt galt, og man kan bare ikke kan få ens pande ren, selvom man prøver alle de ovennævnte metoder, så er det måske på tide til at køber en ny pande. Måske er det på tide at få en ny pande alligevel, nogle gange fortjener man selv og ens køkken nogle opgraderinger. Prøv pande.dk til at finde ens nye pande. Så i stedet for at skulle bøvle med eddike og at fjerne snavs fra ens nuværende pande, så kan man bare starte på ny med en ny pande. Så har man også en undskyldning til at opgradere ens køkken.

Be the first to comment on "Husmodertip: sådan får du panden helt ren"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*