Indret et lille legekøkken i dit køkken og lad de små børn være med til ”madlavningen”

Legekøkken

Et legekøkken til dit barn lægger op til mange timers sjov og leg. Køkkenet kan anvendes af børn allerede fra 1 års alderen og mange år fremadrettet. Med et legekøkken og diverse tilbehør kan man lave rollespil med sit barn og få tiden til at gå på en sund og kreativ måde.

En verden af leg og kreativitet

Et legekøkken er ikke bare et legekøkken længere. Legen er blevet meget populær blandt de fleste børn uanset køn. Dette har medført en stigende efterspørgsel efter legekøkkener og tilbehør. For at imødekomme den stigende efterspørgsel er der også kommet et stigende udbud af legekøkkener og tilbehør, som i dag fås i forskellige mærker, modeller, designs og prisklasser. Du får alt lige fra et simpelt køkken med komfur, til de mere detaljerede køkkener med installeret mikroovn, køleskab, ovn, bordplads m.m.

Legekøkkener er lig med mange timers rolleleg og fordybelse for dit barn. Barnet elsker legen, da det minder dem om noget velkendt og noget hyggeligt. På trods af at der er tale om en rolleleg, der handler om simple hverdagssituationer, så er det noget af det, dit barn vil elske allermest at lege med – måske netop på grund af det velkendte.

Et legekøkken kan hele tiden videreudvikles

Selvom du fra start ikke vælger at købe det dyreste legekøkken og alverdens tilbehør, så er det ikke ensbetydende med, at køkkenet er ufleksibelt. Et legekøkken kan nemlig hele tiden videreudvikles. Der er mulighed for at tilkøbe separat køleskab m.m., og du kan hele tiden købe mere og anderledes tilbehør, i form af fx potter, pander, kaffemaskiner, røremaskiner, madvarer, og meget meget mere. For ideer til forskelligt tilbehør og legekøkkener kan du besøge boernibalance.dk, der netop forhandler legekøkkener og tilbehør. Her finder du alt det køkkenudstyr, som dit barn kender fra hverdagen med madlavning og bespisning. Det er kun fantasien, der sætter grænser for kreativiteten.

Vælg en placering der kommer dig selv til gode

Ved at placere legekøkken og tilbehør i det rigtige køkken i boligen opnår du flere fordele. For det første udvikles barnets kreativitet omkring rollelegen, fordi legen kan udleves mens den også opleves og der hvor den opleves. Dertil kommer at et legekøkken i køkkenet giver dig fred og bevægelsesfrihed under madlavning, da dit lille barn er beskæftiget så længe. På denne måde kan madlavningen blive til en hyggestund frem for en ulvetime med skrig og skrål. Du vil herved hurtigt opdage, at placeringen af legekøkkenet kommer både dit barn og dig selv til gode. Det lidt større barn vil ligeledes have en oplevelse af at være med i madlavningen, da han/hun kan stå og lave de samme ting, som du gør. Til dette formål er det især godt at have et bredt udvalg af tilbehør og legemad, så barnet har alternativer at vælge imellem, og kan udføre legen så den mest muligt, efterligner det du selv laver.

Be the first to comment on "Indret et lille legekøkken i dit køkken og lad de små børn være med til ”madlavningen”"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*