Julepyntnings guide: Gør det hyggeligt og pænt på samme tid

Familie spiser julemad og hygger

Julen nærmer sig, og det gør julepyntningen også. Snart står der julekalendere og julebag på hylderne i det lokale supermarked, og om lidt vil juleklokkerne begynde at kime. Hver aften klokken 19 vil årets julekalender-melodi kunne høres igen, og i ethvert hjørne af dit hjem vil man kunne opdage små julede overraskelser. At pynte op til juletiden handler i høj grad om at finde en fin balance mellem for lidt og for meget og om at kunne indkapsle julens essens på få kvadratmeter. Det handler om at skabe en hyggelig atmosfære, der samtidig er pæn og ikke alt for voldsom. Det er de små detaljer, som for eksempel årets juledug, der kan have den største effekt. Her får du din guide til julepyntning.

Julen er hjerternes fest

Julen er en helt særlig tid. Det er en tid, hvor vi reflekterer over det forgangne år, langsomt forbereder os på det kommende og har tid til at falde til ro sammen med vores familie. For mange familier er julen det eneste tidspunkt i året, hvor man er fuldtallig som familie, og derfor er det også en meget vigtigt at opretholde denne juletradition. Desværre forbinder flere og flere mennesker julen med noget, der er stressende, idet december måned ofte kan være travl. Der skal købes julegaver, mødes deadlines før ferien og festlighederne skal forberedes. Nogle mennesker kan opleve, at det er stressende at skulle hygge sig på kommando, og der er desuden mange forventninger forbundet med en hyggelig juleaften og gode julegaver. Det er vigtigt at tillade sig selv at slappe af i sådanne tider, og man kan fint bruge sin julepyntning til netop dette.

Vælg årets juledug

Noget, der nærmest med det samme kan skabe en helt speciel julestemning, er den rette juledug. At anskaffe sig årets juledug i julede farver eller med et julemotiv kan pynte uhyre meget i et neutralt køkken eller en lidt tom stue. Sammen med en god juledug behøver man nærmest ikke meget mere julepynt end nogle stearinlys og duften af nelliker i mandariner. Det kan på den måde være en rigtig god idé at investere i årets juledug og vide, at når denne dug kommer på bordet, er julen for alvor ankommet. Tanken om at sidde samlet med hele sin familie omkring et bord med en juledug på er da helt fantastisk!

En god balance

En god julepyntning handler som sagt i høj grad om at finde en fin balance mellem det hyggelige og det, der er pænt. For meget julepynt kan nemlig hurtigt ende med at se rodet eller kikset ud. Så det er en god idé at holde udkig efter flot og helt særlig julepynt i stedet for at købe alt det, man kan få hænderne i. Det er vigtigt at være glad for hver eneste ejendel, så man bliver glad af at se på den i juletiden. Ofte forbinder man jo også sin julepynt med nogle barndomsminder, mens man også med fordel selv kan flette julehjerter, strikke nissehuer og lave juletræspynt. På den måde skaber man sine helt egne minder.

Be the first to comment on "Julepyntnings guide: Gør det hyggeligt og pænt på samme tid"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*