Lille bolig? Sådan får du alligevel plads til alt

mindre seng til den lille bolig

Bor man på få kvadratmeter, kan det være noget af en udfordring at få plads til at have de ting, som man gerne vil have. Selv noget så basalt som et spisebord, en sofa eller en seng kan være svært at få gjort plads til i en lille bolig.

Heldigvis findes der dog et par gode tricks til at få plads til alting, selvom man bor småt. Læs med, og find ud af hvordan du selv kan gøre det.

Smarte og fleksible løsninger

Som regel når man indretter en bolig, kommer man nemt til at tænke ret firkantet forstået på den måde at der sjældent bliver brugt meget tankekraft på at overveje fleksible og kreative indretningsløsninger. I stedet kan man godt komme til at tænke at man skal have en afdeling af sit hjem dedikeret til at være stue med sofa, sofabord, gulvlampe, reoler, stort tv og hvad der nu ellers hører til, eller at spisestuen skal indeholde et stort bord med plads til mange stole.

I stedet kan det være en god idé at lege en smule med disse usynlige normer for indretning – og i stedet blot forholde sig til sin boligs størrelse og form i stedet for at prøve på at indrette et parcelhus i en lille lejlighed.

Forhold dig derfor til den plads og de rum du har med at gøre når du skal indrette. Det gør ingenting at spisestue og stue flyder sammen, hvis det er den løsning som dit hjem giver plads til.

Vælg mindre møbler, som passer i størrelsen til dit rum. Gør brug af smarte løsninger som for eksempel udtræksplader under spisebordet, som du kan trække ud når du får gæster. Køb en sovesofa med opbevaringsplads som kan bruges som gæsteseng. Brug spisebordet som kontor i stedet for at købe et decideret skrivebord, som du derefter skal finde plads til.

Ja, tænk kreativt og hav et øje for at et møbel sagtens kan bruges på flere forskellige måder.

Skab plads i soveværelset med en trekvartseng

Soveværelset er et rum i hjemmet, som hos de fleste består af to ting: (1) en dobbeltseng og (2) et gaderobeskab. Begge af disse genstande er store og optager meget plads, men de kan på ingen måde undværes. Man er nødt til at have et sted at sove, og man er nødt til at have et sted at opbevare sit tøj.

Dobbeltsengen er dog det, som kan skabe frustrationer hos mange. Den optager nemlig rigtig meget plads – specielt hvis man har et meget lille soveværelse. Det er altid rart at have lidt luft på begge sider af sin seng, så man kan komme omkring den. Det er også rart at have muligheden for at have mere i soveværelset end blot en seng og et skab.

Overvej derfor om det ikke kunne være en god idé at erstatte den store dobbeltseng med en mindre trekvartseng? Der er stadig plads til to personer kan sove – og der bliver samtidigt plads til at kunne bruge soveværelset til andet end at sove i, så måske er en trekvartseng løsningen for dig, hvis du bor småt? Tjek udvalget her, og bedøm selv om det er det rette valg for dig.

Be the first to comment on "Lille bolig? Sådan får du alligevel plads til alt"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*