Sådan får du de bedste gulvafslibning priser

slibe gulvet

Trægulve er dejlige. De skaber deres helt egen atmosfære og hygge, som ingen andre gulve kan. De er varme og føles levende. Et trægulv er også robust og kan sagtens overleve både dig og dit hus.

Pleje af trægulve indebærer at de fra tid til anden skal afslibes. Når du afsliber dit trægulv, får det nyt liv i mange år.

Hvor tit et trægulv skal kræver en afslibning kommer meget an på både brug og pleje. Men som regel holder et trægulv 10-20 år før den skal afslibes igen. Med en typisk tykkelse på 28 – 35mm er der substans til mange afslibninger i et trægulv.

Den billigste løsning

Hvis du har hænderne skruet rigtigt på, kan du gøre det selv. Hvis ikke du har prøvet det før, kan det være en ide med hjælp fra en der har. Ellers finder du gode vejledninger i alle byggemarkeder.

Der kan du også leje det nødvendige grej til gulvafslibning. Du får brug for:

  • En gulvslibemaskine – en stor maskine med en sliberulle på ca. 40 cm længde og 20 cm diameter. Den vejer godt 40 kg. Når den sliber, vil den trække sig selv frem, så du styrer den faktisk ved at holde imod.
  • Sliberuller i forskellige kornstørrelser – du starter med korn 40, som er den groveste til gulvslibning. Hvis gulvet kun kræver lidt afpudsning, kan du starte med korn 60 eller endda 80. Hvor fin den sidste slibning skal være er afhængig af overfladebehandlingen. Lud, kræver korn 80. Vil du oliere eller lakere anbefales der korn 120. De ruller du ikke bruger, skal du ikke betale for. Så tag tilstrækkeligt mange med.
  • Kantslibemaskine – en lille men kraftfuld rondelsliber. Den er bygget lav, så den kan komme ind under køkkenmøbler og andre forspring. Den kan ikke nå helt ind i hjørnerne, men næsten. Resten må du klare i hånden, med en skraber, eller med en af de smarte trekantede multislibere.

Husk tilbehør

Det største problem med gulvafslibning er støv. Det kan betale sig at gøre rummet støvtæt med afdækningsplast, ellers får du det overalt i boligen. Husk også støvmasker og høreværn. En gulvsliber støjer en hel del. Så meget at det kan give høreskader.

En god støvsuger får du nok også brug for. Og advar evt. naboer om støjen. Det går i hvert fald ikke ubemærket for sig.

Det er bedst at overfladebehandle gulvet straks efter afslibning. Jo længere du venter, jo større er chancen for at der kommer pletter på det nyslebne gulv.

Du skal beslutte dig for en overfladebehandling senest inden den sidste omgang slibning. Se ovenfor hvorfor.

Få tre tilbud på gulvafslibningspriser

Ligesom med tre håndværker- gartner- eller mekanikertilbud kan du også få tre tilbud på gulvafslibning priser. Professionelle gulvslibere kan gøre det meget hurtigere end du kan selv. Og sandsynligvis også bedre.

Der er nemlig slet ikke så nemt, at gøre et godt job. En gulvafslibningsmaskine er som en vild hest. Den skal tøjles meget godt, ellers løber den løbsk. Og så er fanden løs. Den slukker godt nok hurtigt af sig selv, hvis du mister grebet. Men på et splitsekund kan den lave dybe ar i dit fine trægulv.

De kan så slibes ud igen, men det kræver endnu mere en sikker hånd.

Be the first to comment on "Sådan får du de bedste gulvafslibning priser"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*