Sådan hjælper tandlægen dig når du skærer tænder

bideskinne

At skære tænder kan være et stort problem. Det er en vane du måske slet ikke lægger mærke til, da mange kun gør det i søvne eksempelvis. Ved at bide tænder om natten kan det betyde, at du måske vågner op med spændte kæber og hovedpine. I hvert tilfælde vil det ikke være et helt unormalt scenarie hvis du er en af dem der bidder tænder når du sover.

Derudover er det samtidig heller ikke helt sundt for tandsættet, at der bliver skåret tænder, så det er en vane du bestemt vil ønske at gøre noget ved. Du kan kontakte din lokale tandlægeklinik, hvis du ønsker hjælp med at få en bideskinne når du skærer tænder om natten og helt og aldeles undgå at det bliver et problem.

Der er mange danskere der bidder tænder om natten

Du er ikke alene hvis du er en af dem der bider tænder om natten, for det er der bestemt rigtig mange danskere der gør sammen med dig hver gang de sover. Det er et begreb og et problem der kaldes bruksisme og som kan betyde store gener i hverdagen. Bruksisme kan give spændinger i nakken og i kæberne som kan trække sig op til hovedpine og måske endda nogle gange også hele vejen ned igennem ryggen, som giver gener dagen lang og begynder forfra næste dag igen, efter en nats søvn.

At skære tænder slider på kindtænderne

At skære tænder er ikke hensigtsmæssigt for tænderne. Her er det kindtænderne der bliver unødigt slidt. Det behøver ikke at betyde, at dine tænder bliver helt og aldeles ødelagte eller at der er større risiko for at der opstår huller, men du vil med sikkerhed opleve, at som værende en af de personer der skærer tænder om natten, at dine kindtænder bliver en hel del mere følsomme. Det er bare ikke rart at skulle drikke noget koldt eller noget varmt, når du er en af dem der skærer tænder, da emaljen langsomt vil blive slidt på tændernes overflade.

En bideskinne kan forhindre at du skærer tænder

Vil du gerne komme problemet til livs med at skære tænder om natten og undgå de gener det medfølger, så kan du få i stedet sove med en bideskinne. Så kan du nemlig ikke bide tænderne helt sammen og lave de friktioner og bevægelser der gør at du bider dig selv i kindtænderne. Dette betyder, at der ej heller opstår de samme spændinger i muskulaturen omkring kæbe, nakke og ryg og du kan undgå hovedpine som følge af at skære tænder om natten.

Du kan kontakte din tandlæge for at få hjælp til en bideskinne

En tandlæge kan hjælpe dig med det problem det er at bide tænder om natten. Her vil de gøre alt hvad de kan for at forsøge at stoppe det slid du foretager på dine tænder når de skærer mod hinanden mens du sover, men også for at afhjælpe de gener som det følger med sig i form af spændinger. Her vil tandlægen kigge på dine tænder og tage et billede eller en afstøbning der kan bruges til at skabe en hård akrylskinne, der er glat i overfladen og som forhindringer de friktioner som du på normal vis foretager når du sover og skærer tænder. Det er også en sådan skinne der kaldes bideskinne og er den absolut bedste behandling der findes for at kurere bruksisme. Så er det altså ikke muligt at skabe spændinger i musklerne, da den glatte overflade gør, at musklerne trækker kæben på plads hvor den skal være, i stedet for at opleve modstand.

Be the first to comment on "Sådan hjælper tandlægen dig når du skærer tænder"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*