Sådan indretter du boligen uden det bliver for minimalistisk

Det har i mange år været en stigende tendens i forhold til boligindretning, at denne helst skal være så minimalistisk som overhovedet muligt. Det er mange tilfælde også ganske smart, at der ikke er fyldt med alverdens forskellige ting i dagligstuen, men total minimalisme kan også virke for kedelig og beskedent.  Boligen er der vi bruger mest tid i vores liv sammen med vores arbejde, hvorfor det også er vigtigt, at man føler sig godt tilpas, uanset hvorhenne i boligen man befinder sig.  Her kan et personligt præg i højere grad give en følelsen af, at man føler sig hjemme. Her kommer nogle tips til, hvordan man giver hjemmet mere personlig karakter.

 

 

Få et overblik over hjemmet

 

Inden man skal indrette sit hjem, så er en væsentlig del af få skabt sig et overblik over, hvordan rummene egentligt er designet. Der er stor forskel på at skulle indrette et stort rum med højt til loftet kontra et lille rum, hvor man knap nok kan vende sig om.

Derfor er første skridt til at skulle indrette sit hjem er at finde ud hvilke begrænsninger der er ved hvert rum, og ikke mindst mulighederne, først derefter vil det være muligt, at indrette det på optimalvis. Eksempelvis vil det ikke være en specielt god idé at bruge mange penge på en dyr sofa, hvis den slet ikke passer ind i det rum, som den skal stå i.

 

Skab hygge

Hygge er et begreb, som nærmest kun danskere forstår. Det er svært at forstå for udefrakommende personer, som ikke er vokset op i Danmark.  De fleste danskere ved dog udmærket, hvad der snakkes om, når ordet hygge lander på bordet. Det er først og fremmest en behagelig stemning eller atmosfære, som bliver fremtvunget af en bestemt genstand eller begivenhed. Eksempelvis kan det at sidde ved spisebordet i nogle komfortable spisebordsstole og få en god middag sammen med ens nærmeste bidrage til, at man har det hyggeligt. Hjemmet skal være hyggeligt og det er sjældent, at det føles virkelig hyggeligt, hvis det er alt for minimalistisk, snarere vil det føles koldt.

En god måde at skabe hygge på i hjemmet er ved at have den rigtige belysning.  Belysningen kan have stor betydning for, hvordan stemningen i et rum skal være. Eksempelvis har mange barer en lidt mere afdæmpet belysning, nemlig med den intention, at der skal skabes en helt bestemt stemning. Det kan være svært at finde ud af, hvilken slags belysning, der skal vælges.

Hvis det er stuen der skal indrettes med en minimalistisk stil, så vil der ofte være få store lamper. Den vej kan man stadigvæk vælge, men hvis man kombinere det med stearinlys i vinduerne, så bliver stemningen en helt anden, i og med levende lys giver en eller anden form for ”coziness”.

 

Indret personligt

 

Et hjem er ikke et hjem, hvis det ikke afspejler de personer, som der bor der. Der er forskellige måder, hvorpå man kan gøre et hjem mere personligt.  Det kan blandt andet være ved at vælge møbler, som har en eller anden affektionsværdi, måske en lænestol, som er gået i arv fra bedsteforældrene.   Ydermere kan man hænge billeder af sine venner eller familie op, hvilket vil skabe et tilhørsforhold til hjemmet.  Ligesådan kan man bruge unikke farver og give hjemmet et personligt tvist på den måde. Hvis man eksempelvis har en hems, så kan man give male give den dertilhørende stige en anden farve end den industrielle farve den er kommet med.

 

Der er midlertidig andre fordele ved at gøre hjemmet lidt mere personligt. Hvis det skal sælges kan potentielle købere bedre forestille sig, hvordan det er at leve der. Ved salg af hjemmet vil det for manges vedkommende være favorabelt med en boligadvokat.

Be the first to comment on "Sådan indretter du boligen uden det bliver for minimalistisk"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*