Sådan indretter du dit soveværelse til den bedste søvn

Indretningen i dit soveværelse er altafgørende for din søvn. Hvis dit soveværelse er indrettet dårligt, kan det i høj grad være med til at ødelægge din søvn og derfor er soveværelset et af de vigtigste rum, når vi snakker om indretning. Vi har derfor lavet en lille miniguide til hvordan du indretter dit soveværelse til den bedste søvn.

 

Vælg den rigtige seng

Det første, som du skal have helt styr på, når du skal indrette dit soveværelse er at vælge den rigtige seng. En god seng, der passer til dig er afgørende for at du kan sove godt om natten. Hvis du fx har en madras der er for hård, eller måske for blød, kan det gøre at du ikke ligger godt om natten, og en god seng kan derfor være altafgørende for din søvn.

Det er meget individuelt, hvilken seng der er perfekt til dig. Hvis du er i tvivl om du har den rigtige seng, kan du kigge på sengetid.dk, der har et stort udvalg af senge og tilbyder at vejlede dig i valget af den rigtige seng.

 

Mal væggene i lyse farver

I alle rum i hjemmet er farven på malingen en vigtig faktor. Og specielt i soveværelset er det vigtigt, at du kan føle dig godt tilpas og der kan farven på malingen spille en stor rolle. Når du skal vælge farven på væggene, er det en stor fordel hvis du vælger en lys farve, da vil få rummet til at føles så stort som muligt.

Hvis væggene lige nu er malet i mørke farver, kan det altid betale sig at starte et lille malerprojekt og få malet væggene i nogle lyse farver – det vil nemlig gøre en kæmpe forskel for rummet.

 

Skab et hyggeligt rum med dekoration

Når du skal indrette dit soveværelse, er det samtidig en god idé at tænke over at få lidt dekoration ind i dit soveværelse. Når du putter dekoration op i et rum, er det med til at gøre rummet mere personligt, og det er derfor vigtigt for at du kan føle dig godt tilpas i din bolig. Dekoration kan være mange forskellige ting. Det kan være et par flotte billeder på væggen, en flot blomst eller noget lækkert sengelinned.

 

Sørg for at kunne mørklægge rummet

For at kunne sove godt, er det vigtigt at du har mulighed for at mørklægge dit soveværelse. Vi er fra naturens side indrettet til at sove når det er mørkt, og mange har derfor svært ved at sove, når det er lyst. Det er derfor en kæmpe fordel, for din søvn, hvis du har mulighed ofr at mørklægge dit soveværelse.

 

Hav de rigtige lamper

Ud over at kunne mørklægge dit soveværelse, er det også vigtigt, at du har den rigtige belysning. Den rigtige belysning er både en lampe der kan lyse hele rummet op, men det er også rart at have en lampe, der lige knap lyser så meget op.

En lampe der ikke lyser kraftigt og gerne lyser med rød eller orange skær, er godt til at om aftenen og natten, hvor du ikke har brug for at blive holdt vågen af kraftigt lys.

 

Det kan du også gøre for at optimere din søvn

Indretningen af soveværelse er uden tvivl noget af det vigtigste for at sove godt, men ud over det kan du gøre meget andet, hvis du ikke sover godt lige nu.

Det er fx vigtigt at gå i seng og stå op på cirka samme tid hver dag, for at skabe en god søvnrytme.

Hvis du sover dårligt, kan det også være du lider under d-vitamin mangel og et tilskud af d-vitamin vil kunne hjælpe dig i det tilfælde. På den måde er der også andre aspekter end indretningen af soveværelset, som er vigtige for at du kan sove godt om natten.

 

 

Be the first to comment on "Sådan indretter du dit soveværelse til den bedste søvn"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*