Sådan pynter du op til jul – 4 forskellige forslag

julepynt

Når den søde juletid nærmer sig, så er det tid til at pynte op. Hvad end du er en kæmpe juleentusiast eller om du forholder dig skeptisk til det tilsyneladende vanvid, der rammer den danske befolkning i slutningen af hver november måned, så har du helt sikkert en holdning til, hvordan dit hjem skal pyntes op.

Folk har nemlig ofte vidt forskellig stil, når det kommer til julepynt. Derfor er julepyntningen i hvert enkelt hjem ligeså varierende som traditionerne på selve juleaften er. Og det er sjovt, for så har du masser af mulighed for at være kreativ og tænke frit. Her kommer fire forslag til, hvordan du kan pynte op.

Byd lyset ind med smukke lyskæder

Lyskæder er lidt af en moderne juleklassiker. De er virkelig blevet taget til sig af store dele af den danske befolkning, som bruger dem overalt i hjemmet. Mange vælger at vikle en lyskæde rundt om et træ, en hæk eller en altan.

Men du kan også bruge lyskæden inden for som supplement til de levende julelys eller om et indendørs træ eller plante. Lyskæder varierer også på farven på lys, styrken og ikke mindst formen og designet på de små lys, der sidder i kæderne.

Lav din egen adventskrans

Ingen jul uden adventskrans. Vi sætter fire lys i kransen og tænder et for hver advent, der er passeret. Men adventskranse kan godt blive lidt kedelige, hvis du køber den samme nede hos blomsterhandleren hvert år.

Så hvorfor ikke kaste dig ud i lidt godt, gammeldags håndarbejde, og lave kransen selv? Med lid gran, ler, lys og glimmer kan du komme langt. Skidt med, om designet bliver lidt skævt. Det er sjovt og hyggeligt med noget hjemmelavet, og du er sikker på, at ingen andre har den samme krans.

Kombinér gammelt med nyt

Rigtig mange af os har en masse julepynt liggende, som vi har arvet fra forælde, bedsteforældre eller måske endda oldeforældre. Nogle elsker det, og andre synes, at det er alt for meget. Og det meget gammeldags og pyntede udstyr kan da også blive lidt tungt.

Derfor fungerer det enormt godt at kombinere ens gamle julepynt med noget nyt, som man selv går ud og køber i butikkerne. På den måde kan man afveje de to meget forskellige æstetikker mod hinanden, og du opnår gennem dette trick en god balance i dit hjem.

Luk hjertevarmen ind

Det er ikke rigtig julepynt, men det sidste – og helt klart vigtigste – råd i juletiden er alligevel at lade kærligheden og varmen smykke dit hjem. Julen er nemlig hjerternes fest, og det er den i den fulde betydning af ordene.

Det er utrolig sjældent at vi danskere tager os tid til at fordybe os og hygge os med familie og venner uden at stresse og jage. Men det gør vi faktisk i julen, hvor der falder en helt særlig ro over alting og hvor alle ser lidt blidere på hinandens fejl.

Be the first to comment on "Sådan pynter du op til jul – 4 forskellige forslag"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*