Sådan sorterer du nemmest familiens tøj

Vasketøj hænger til tørre på snor

Garderoben kan på meget kort tid komme til at ligne en rodebunke, hvor det er umuligt at finde matchende herrestrømper, dine yndlingstoppe og børnenes sommertøj.

Det behøver ikke være en tidskrævende opgave at holde orden på familiens tøj, så alle kan finde det, de skal bruge til både sommer og vinter.

Med kasser, kurve og hylder kan der komme orden på tøj og tilbehør, så du slipper for rod og kaos i garderoben i fremtiden.

Brug bedrollere til sengetøj og lagener

En af de mest effektive måder at skabe orden i garderoben på er ved at fjerne de større ting – herunder lagener, betræk og sengetøj. Det tager meget plads i tøjskabe, og derfor kan der frigøres masser af plads, når det i stedet opbevares i bedrollere. Når der er plads under sengen, kan denne med fordel udnyttes som ekstra opbevaringsplads. Der findes bedrollere i forskellige designs og materialer, og de kan fås med og uden hjul.

Det er meget nemmere at indrette garderoben, når de store vinterjakker, tasker og sengebetræk er fjernet.

Indret skabet så det passer til familiens behov

Familier har forskellige behov, når det kommer til opbevaring.

Den store fordel ved at have et stort skab er, at det kan indrettes med hylder, bøjlestænger og kasser. Det kan svare sig at bruge tid på at indrette skabet, så det passer til dine og familiens behov.

På forhånd kan du have sørget for at opdele herrestrømper, damestrømper, bælter, slips og tørklæder, så dette tilbehør kan få hver sin kasse eller skuffe.

Om du er til fletkurve, plastikkasser eller ekstra skuffer i skabet, er helt op til dig. Det vigtigste er, at du indretter skabet på den måde, som passer til livsstilen og hverdagen. Det vil sige, at det tøj og tilbehør, som kun bruges til festlige lejligheder med fordel kan stå øverst eller bagerst.

Bøjlestænger er en god måde at beskytte det pæne tøj på. Det kan være nederdele, kjoler, skjorter og pæne bukser.

At bruge tid på at sortere familiens tøj har ikke kun betydning for pladsen i hjemmet. Det kan få stor værdi i forhold til tiden i hverdagene.

Når det pæne tøj hænges op, er det mindre udsat for at få folder på sig og blive krøllet i skabet. Tit er der brug for at stryge skjorter eller elegante bluser, når de ligger foldet sammen i skabet.

Fold dame- og herrestrømper og spar tid hver dag

Det tøj og tilbehør, som vi gør brug af hele året rundt, skal være det, som er mest organiseret i skabet. Dame- og herrestrømper er tilbehør, som bruges både sommer og vinter. Deler du og kæresten eller ægtefællen garderobeskab, kan I optimere pladsen ved at deles om opbevaringskurve til jeres strømper.

Gør det til en rutine at ’pakke’ alle par strømper, når de er blevet vasket og tørret. På dén måde skal hverken du eller din kæreste bruge flere minutter hver dag på at finde løse dame- eller herrestrømper, som matcher hinanden.

Be the first to comment on "Sådan sorterer du nemmest familiens tøj"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*