Sådan undgår du indbrud

Vi er i Danmark desværre utroligt hårdt plaget af indbrud, og vi har haft flere kedelige rekorder, som det europæiske land med flest indbrud set i forhold til størrelse.

 

Det er derfor vigtigt at indbrudssikre sit hjem, da du på denne måde kan minimere risikoen for at få indbrud markant. Det er heldigvis rimeligt billigt og nemt at lave effektivt indbrudssikring, så det er bare med at komme i gang med det samme.

 

Konsekvenserne ved indbrud er ikke kun de stjålne ting, som kan erstattes fra forsikringsselskabet. Ofte bliver der stjålet unikke smykker og andre personlige effekter og arvestykker, som på ingen måde kan erstattes af penge.

 

Derudover kommer hele den store psykiske belastning, ved at have haft fremmede indbrudstyve inde i ens hjem. Dette undervurderer mange betydningen af, og rigtigt mange får psykiske problemer efter indbrud.

 

For nogles vedkommende bliver de aldrig i stand til igen at føle sig trygge i deres hjem, og det kan være nødvendigt at flytte. Der er derfor rigtigt meget at vinde, ved at få indbrudssikret hjemmet i tide.

 

 

Nye låse på døre og vinduer

 

Gamle låse på døre er ofte meget nemme at bryde op. De kan være så slidte, at indbrudstyvene nemt kan åbne dem med en såkaldt bankenøgle, som er en slags universal nøgle som bliver slået ind i låsen. Er låsen for slidt, vil den nemt gå op og indbrudstyvene har adgang til hjemmet.

 

En af de værste ting ved et såkaldt bankenøgle indbrud, er at det er svært at bevise over for forsikringsselskabet at du har haft din dør låst. Der vil nemlig ikke være nogen opbrudsmærker ved denne type indbrud. Du risikere derfor at dit forsikringsselskab ikke vil dække udgifterne fra indbruddet.

 

Skifter du til nye moderne låse, kan det ikke lade sig gøre at lave denne form for indbrud. De nye låse er meget bedre konstrueret og er ikke slidt dårlige.

 

En anden vigtig ting at sikre er sine vinduer. Er hasperne for dårlige, er det utroligt nemt for indbrudstyvene at lirke eller brække dem og skaffe sig adgang til boligen. Sørg for at hasperne er i god stand, og at hasper både nederst og øverst på vinduet er lukket.

 

Det kan være svært at overskue, hvordan du sikrer dit hjem bedst mod indbrud. Derfor kan det være en rigtig god ide at få hjælp fra professionelle. En god låsesmed vil kunne hjælpe dig med dette. Vælg gerne en fra dit lokalområde, da de kender indbrudsbilledet i netop dit område, samt de lever af deres gode ry i lokalområdet. Så bor du f.eks. i Århus, så vælg en låsesmed Århus.

 

 

Nabohjælp er også vigtigt

 

Udover alle de tekniske foranstaltninger med indbrudssikring, er det også vigtigt at være gode naboer og hjælpe hinanden. Der er ikke noget indbrudstyve hader mere, end nysgerrige og observante personer ved gerningsstedet. Det er nemlig ofte sådan, at de bliver fanget.

 

Tal med dine naboer om at holde øje med hinandens boliger, når nogle ikke er hjemme. Indbrudstyve er ofte ude at planlægge indbruddet inden det begås. Opdager de at naboerne virker observante, vil de ofte vælge et andet sted.

 

Det man skal holde øje med, er det som afviger fra normal billedet. Er der nye og ukendte biler på vejen, f.eks. gamle varevogne, er der grund til bekymring. Er der personer i området, som virker meget interesseret i boligerne, er det også noget man skal være opmærksom på. Og ofte er det ikke så svært at spotte dem med dårlig samvittighed, følg bare din mavefornemmelse.

 

Enten kan man selv rette henvendelse til de mistænkelige personer, det er meget sjældent farligt. Kan man alligevel ikke lide dette, så ring til politiet og observerer mod personerne i mens. Registrer nummerplader og signalement på personerne, så politiet nemmere kan fange dem.

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment on "Sådan undgår du indbrud"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*