Sådan undgår du mærker i dit gulv

Gulv med skræmmer

Alle typer af gulve kan blive udsat for skader og slitage. Har du fået grimme mærker på dit gulv og ønsker at gøre noget ved det kan du læse her, hvilke muligheder der er.

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af, hvilke gulvtyper du har. Dette er vigtigt, da der findes forskellige behandlingsmetoder alt efter hvilken type af gulv der er tale om. Som oftest er det trægulve der har fået grimme mærker, og fokusset på denne side vil dermed være omkring trægulve.

Fjern grimme mærker fra dit trægulv

Når der er tale om et trægulv findes der forskellige mekanismer for at få gulvet pænt igen. Alt efter hvilken træsort og hvordan gulvet er monteret, kan man gøre noget forskelligt. Gulve som eg, bøg og ask er kendetegnet ved at være meget robuste og risikoen for at de skulle få grimme mærker med tiden er derfor reduceret.

Afhængigt af hvordan mærket er lavet og hvor stort det er vil der her komme nogle tilgange til, hvordan man kan gøre sit gulv flot igen.

Hvis der er tale om et mindre enkeltstående mærke kan man med fordel putte et fugtigt viskestykke henover mærket. Vær dog opmærksom på at bruge hvide viskestykker, så viskestykket ikke smitter farven af i gulvet. Hvis et fugtigt klæde ikke virker, kan du benytte et strygejern ovenpå klædet. Hvis du vælger at bruge et strygejern, er det vigtigt at du stryger frem og tilbage langs årene i gulvet. Idéen bag at stryge gulvet er at få træet til at rejse sig igen. Dog virker denne metode kun, hvis trægulvet er ludbehandlet, olieret eller ubehandlet.

Hvis der derimod er tale om et slag på gulvet, og der derfor er kommet et større hak vil et strygejern ikke afhjælpe problemet. Her kan man benytte voks som skal passe overens med trægulvets farve og på den måde skjule hakket.

Døjer du med flere mærker og plamager på hele gulvet kan det oftest være fordi det er blevet beskidt. Et trægulv kan godt blive så beskidt at det hverken kan støvsuges eller vaskes rent med normale rengøringsmidler. Her skal man slibe gulvet og behandle det efterfølgende for at få et flot resultat igen.

Hvad kan man gøre for at undgå mærker på alle gulvtyper?

Fremadrettet kan du overveje at tilkøbe møbelsko. Disse er beregnet til at komme under møbler som stole, borde og sofaer og er med til at beskytte gulvet mod mærker og slitage. Disse kan købes både online og i butikker og kan findes i mange forskellige former og farver så de passer ind til resten af boligens interiør.

En anden måde at undgå risikoen for ridser i dit gulv er at stoppe alle former for fodtøj indendørs. Her kan der nemlig sidde meget små sten der slider på gulvet. Hvis dette virker for kompliceret er en god dørmåtte også oplagt, da den får fat i det meste. Dog anbefales det, at man tager skoene af.

Be the first to comment on "Sådan undgår du mærker i dit gulv"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*