Sådan vælger du gardiner der passer til dit hjem

Gardiner hænger på et værelse

Leder du efter noget lækkert flagrende stof, som kan hænge i dine vinduer? Det er selvfølgelig gardiner, der menes her, for disse flotte indretningsgenstande er både en fryd for øjet, noget som kan indramme rummet smukt, og så er det selvfølgelig også noget, som holder nysgerrige øjne ude.

Det er altså essentielt med lækre gardiner i boligen, og hvis du går meget op i boligindretning, vil du sikkert også gerne have, at de passer perfekt ind i din indretning. Her kan du se mere om, hvordan du vælger nogle, som passer perfekt til dit hjem.

Kig på farverne og materialerne i din bolig

Det første, du bør gøre, når du skal finde gardiner, som passer perfekt i dit hjem, er selvfølgelig at kigge på, hvilke farver og materialer, du ellers har gjort brug af i din bolig. Hvis du eksempelvis er helt vild med lyse farver, giver det sig selv, at gardinerne også skal være i lyse og naturlige nuancer – det vil se helt tosset ud med helt sorte gardiner til sådan en form for indretning.

Hvis man går op i boligindretning, går man formentlig meget op i, at det hele går op i en højere enhed, og at det hele på en eller anden måde passer sammen. Så det giver god mening at finde et farvetema, for så er det også meget nemmere at købe nye møbler, gardiner, eller hvad det ellers kunne være.

Søg inspiration i boligmagasiner

Hvis du har svært ved selv at bedømme, hvilken stil du skal gå efter, og hvilke gardiner som vil passe godt med de andre ting, du har i en bolig, skal du ikke frygte. Der er hjælp at hente!

Hvis du køber et par boligmagasiner med hjem eller tager et kig på Instagram, vil du hurtigt finde en masse inspiration til, hvordan du kan indrette dit hjem så det hele passer sammen – også på mere alternative måder.

Måske støder du på en stilet stue, hvor gardiner, møbler og andre genstande er sat sammen på en måde, som du aldrig selv ville have tænkt. Det er det, som er så fantastisk ved at søge inspiration hos andre – man støder typisk på noget ganske unikt, som man så kan sætte sig eget præg på.

Hvad er dine gardinbehov?

Nu skal det hele heller ikke handle om, hvordan gardinerne ser ud, og hvad der er på mode for tiden, for det er nemlig også vigtigt, at du vælger nogle som lever op til de behov du har.

Hvis du eksempelvis har svært at falde i søvn på en lys sommeraften eller en solrig dag, hvor en middagslur er tiltrængt, er det meget smart med noget, som kan dække for lyset.

Her kunne det eksempelvis være en god ide med mørklægningsgardiner. Det er ikke de smukkeste, du kan finde, men de har en praktisk funktion, og det er også vigtigt – især hvis man ikke kan falde i søvn, når det er lyst.

Be the first to comment on "Sådan vælger du gardiner der passer til dit hjem"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*