Sex kan hjælpe med at bekæmpe din depression

Depression er i stigende grad en af de mere almindelige psykiske lidelser hos mange danskere, og denne tendens ser på ingen måde ud til at fortage sig lige foreløbigt; men hvordan definerer man egentlig en depression? En depression er kort sagt en forstyrrelse af en persons sindstilstand i retning af tristhed og mangel på håb, der nu afløser ens tidligere bedre humør.

Der findes i dag gudskelov en del behandlingsmetoder til at komme depressionen til livs. Disse vil typisk omfatte enten psykologisk eller medicinsk behandling – eller en kombination af begge. Men vidste du, at der faktisk er noget du selv kan gøre for at afhjælpe din depression, og det er faktisk noget, der ligger lige ved hånden.

Gamle skræmmebilleder

Uden at det skal blive alt for lummert, så er der faktisk videnskabeligt belæg for at onani kan hjælpe en person med at komme tristheden til livs. På trods af dette, så er der stadig en masse fjollet tabu og skam forbundet ved at tage ens sexliv i egen hånd; men lad os med det samme få aflivet disse følelser, for onani er faktisk noget af det mest grundlæggende naturlige vi mennesker gør.

Glem de latterlige moralistiske advarsler om at onani kan gøre dig blind, gøre dig steril eller gøre dig vanvittig. Disse er blot fjollede levn fra en anden tid, og fortjener bestemt at gå i glemmebogen for evigt. Sandheden er, at onani kommer med en pæn mængde psykologiske og fysiologiske bonusser.

Onani og fysisk velvære

På det fysiologiske plan har onani en række fordele for både kvinder og mænd:

  • Kvinder: Når kvinder onanerer, så åbner deres livmoderhals sig automatisk, så snart personen er ophidset. Dette er medvirkende til at forhindre urinvejsinfektioner eller infektioner i selve livmoderhalsen. Dette skyldes nemlig at når en kvinde er ophidset, så vil hendes slimhinder i livmoderhalsen udvides. Resultatet af dette er en bedre cirkulation af væsker, der fjerner skadelige bakterier fra livmoderhalsen. Sidst men ikke mindst vil kvinder, der giver sig selv en orgasme opleve en langt stærkere bækkenbund, hvilket skyldes de naturlige sammentrækninger under orgasmen.
  • Mænd: Hos mændene er de tydeligste fordele ved onani en formindsket risiko for prostatakræft, hvilket hænger sammen med, at mange kræftfarlige affaldsstoffer skylles ud under orgasmen. Desuden oplever mænd der onanerer også højere cortisoltal, der spiller en rolle i at booste immunsystemet. Sidst men ikke mindst kan regelmæssig onani også være godt for selve prostataen hos især ældre mænd over 50.

Godt for psyken

For begge køn har onanien dens fordele i forbindelse med depression. Dette skyldes først og fremmest, at onani forøger de lykkeskabende endorfiner i kroppen, hvilket helt automatisk får én til at føle sig i bedre humør. Desuden virker onani også særdeles afstressende på kroppen, og kan i visse tilfælde afhjælpe visse smerter samt hjælpe på for højt blodtryk.

Også godt sammen

Onani sammen med en partner kan ikke blot være pirrende, men faktisk også bryde grænser ned imellem jer, hvilket kan give større selvtillid hos begge parter; og større selvtillid gør det særdeles vanskeligt at føle sig deprimeret. Prøv f.eks. også at inkorporere noget godt sexlegetøj i jeres sexliv. Hvad med en blowjob maskine til ham eller en anal plug til hende – og måske også ham, hvis han har mod på det.

Be the first to comment on "Sex kan hjælpe med at bekæmpe din depression"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*