Skab et tryggere miljø på arbejdspladsen med adgangskontrol

adgangskontrol

Danmark er i det store og hele et trygt og sikkert land. Her har vi det godt, og der er forsvindende lidt kriminalitet, som kan true os og gøre os utrygge i vores hverdag.

Det afspejler sig blandt andet i den måde, som vi typisk agerer på vores arbejdsplads på. Rigtig mange steder arbejder med en åben dør politik, hvor medarbejderne kan komme og gå, som de ønsker. Det muliggør selvfølgelig også, at alle andre kan gøre det samme.

Sikkerhed først

Som udgangspunkt er det rigtig fint at man som arbejdsplads vælger denne tilgang. Åbenhed, tryghed og en følelse af sikkerhed er vigtig på en arbejdsplads, og det kan man på mange måder fremme, når man vælger at lade døren være åben.

Denne metode fungerer dog kun, indtil det én gang er gået galt. Og desværre oplever de fleste arbejdspladser på et tidspunkt, at tilliden kommer til at slå dem i hovedet. Det behøver på ingen måde at være en stor ting; det kan være noget så småt, som at en fremmed udefra går ind og stjæler en pung fra en jakkelomme.

Store byer er hårdest ramt

Det er på ingen måde ødelæggende, at et par enkelte ansatte får stjålet nogle værdier. Det betyder intet i det store hele fra firmaet, og ofrene vil sikkert også tage det rimelig pænt. Det største problem er derimod den følelse af utryghed, som handlingen kan skabe.

Værst er det i de større byer – Storkøbenhavn kunne være det bedste eksempel, men mindre byer som Valby og Frederiksberg, hvor der bor rigtig mange mennesker – og mennesker med penge – kunne også være potentielle kandidater for tyveri. Og som medarbejder har man ikke lyst til at gå rundt og frygte, at man bliver det næste offer.

Adgangskontrol – et sikkert, smart og brugervenligt system

Men hvad skal man så gøre for at sikre sine medarbejdere og sørge for, at de føler sig trygge og uden for fare for at blive bestjålet? Nogle ville måske tænke, at den helt store oprustning var svaret. Men det er det langt fra, svaret er: Adgangskontrol – et sikkert, smart og brugervenligt system

Et moderat og forholdsvist simpelt tiltag som adgangskontrol kan gøre rigtig meget. Mange moderne former for adgangskontrol fungerer enormt godt, og så er det nemt at benytte sig af. Det vil sige, at det ikke komplicerer medarbejdernes hverdag, men at det samtidig skaber en større følelse af tryghed hos alle de ansatte.

Sådan kunne adgangskontrol fungere

Der er mange forskellige bud på, hvordan man bedst implementerer adgangskontrol. Der findes mange dygtige og kompetente virksomheder derude, som kan komme og sætte et fremragende system op for jer. Men ofte er den smarteste metode enten at bruge en kode eller et adgangskort, så de ansatte selv kan registrere sig og komme ind og ud.

Et forslag kunne være at tage medarbejderne med på råd, så de kan komme med deres holdning til, hvilken løsning de synes er bedst. Herefter kan man så konsultere et firma, som sørger for opsætning og alt det praktiske.

Be the first to comment on "Skab et tryggere miljø på arbejdspladsen med adgangskontrol"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*