To gode byer at bo i på Sjælland

Når det kommer til at lede efter en lejebolig, så er der nogen, der gerne vil bo i en storby. Nogen elsker at bo midt inde i en storby, hvor der er adgang til alle de ting, som storbyen tilbyder.

Så er der nogen, der gerne vil gerne bo i en by, som ikke er for stor, men hvor der stadigvæk er butikker, en læge, tandlæge, en skole og måske et diskotek eller to.

Andre vil gerne bo helt ude på landet, hvor der måske kun er en lille købmand i nærheden.

Hvis man gerne vil bo i en by, som ikke er en storby, så er der rigtig mange gode byer på Sjælland.

Mange gode og mindre byer på Sjælland

Når man tænker på Sjælland, så tænker mange på København og på storbyer.

Men Sjælland har, ligesom resten af landet, nogle gode byer, som ikke er helt ude på landet men som stadigvæk ikke er en storby.

Hvis man vil væk fra København men samtidig ikke bo alt for langt væk fra nogle lidt større byer, så er Hvalsø en rigtig god by at finde en lejebolig Hvalsø i.

En by ude på landet – lejebolig i Hvalsø

Hvalsø ligger i Lejre kommune, og byen huserer lidt over 4000 indbyggere.

Hvalsø har både en læge, et apotek, en skole, en hal, dagligvarebutikker, frisører og en dyrlæge samt andre virksomheder. Man skal ikke køre langt væk fra byskiltet før, at man decideret er ude på landet, hvor man er omringet af marker på begge sider af vejen. Man kan derfor sige, at Hvalsø er en by, der ligger ude på landet.

Hvis man en dag vil besøge en storby, så har man lidt over en halv time til Roskilde og cirka en time til Danmarks hovedstad.

Den lille storby – lejlighed i Køge

Hvis man synes, at Hvalsø er en lidt for lille by, så er der også nogle byer, der er større end Hvalsø, men som samtidig ikke er lige så stor som fx København.

En af de byer er Køge. Køge huserer lidt over 37.000 indbyggere. Det er derfor en by, der stadigvæk er stor men ikke stor nok til at blive kaldt en storby.

Byen har flere dagligvarebutikker, et apotek, læger, butikker, restauranter og en dyreklinik samt mange andre virksomheder.

To forskellige men meget ens byer

Det kan være nemmere at finde en lejlighed i Køge end i Hvalsø, da Køge er en noget større by. Derfor er der også et større udvalg af lejeboliger.

Lejeboligerne kan også være lidt dyrere i Køge end i Hvalsø. Igen, fordi at Køge er en større by, som har mange flere butikker og aktiviteter at tilbyde end Hvalsø.

Begge byer er både velegnet til singler og familier, da der er skoler i begge byer.

Det afhænger derfor af, hvad man ønsker af den by, som man skal bo i.

En af de ting, som Hvalsø og Køge har tilfælles, det er, at de begge har en smuk natur, hvor man kan få gået mange gode ture.

Be the first to comment on "To gode byer at bo i på Sjælland"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*