Trænger dine tagrender også til en omgang efter en lang vinter?

Tagrende

Så snart sneen forsvinder, og foråret er på vej, vil du opdage alt skidtet, der igennem vinteren har bygget sig op i dine tagrender. Det kan godt være svært at vurdere, hvor meget skidt og møg, der egentlig er i dine tagrender – men det er vigtigt at være bevist om det. Er du ikke opmærksom på eventuelle tilstoppede tagrender, kan det nemlig få konsekvenser, da tilstoppede tagrender øger risikoen markant for fugtskader.

Tagrenderne er en utrolig vigtig del af husets ydre beklædning. Uden tagrender ville huset nemlig være langt mere udsat, eftersom tagrenderne beskytter husets overflader mod regn og sne. Tagrenderne er med til at forlænge levetiden på husets overflader. I Danmark modtager de fleste hustage helt op mod 100 tons nedbør om året, og det er altså vigtigt, at al den sne og vand ikke rammer husets facader, da der er stor risiko for, at det vil ødelægge dem. Altså har tagrenderne betydning for resten af husets overflade, og derfor er det særligt vigtigt, at vi passer på vores tagrender og sørger for, at de får en tagrenderens, når de har behov for det.

Sådan tjekker du tagrenderne på dit hus

Når der samler sig snavs og skidt i tagrenderne, kan nedbøren ikke finde vej igennem dem, og derfor vil det finde andre veje at løbe ned på, og det er her, du risikere at ødelægge husets facader. Udover en øget risiko for fugtskader, såsom råd og svamp, kan tilstoppede tagrender også føre til frostspringninger, hvis nedbøren ikke kan finde sin vej til kloarken, når det er frostvejr. Hvis fugten samler sig omkring husets facader, kan det nemlig få facaderne til at splintre i vinterkulden.

En god tommelfingerregel er at få en tagrenderens mindst én gang om året – gerne efter vinteren, da det ofte særligt er i den periode, dine tagrender virkelig har behov for det.

Har dine tagrender det med at stoppe sig til midt i vinterhalvåret, er det dog en god idé at reagere med det samme, så du ikke risikerer fugtskader eller frostspringninger på din grund.

Det er derfor en god idé regelmæssigt at tjekke, at tagrenderne fungerer, som de skal. Et trick, du kan benytte dig af, er at ligge en haveslange i tagrenden og således tjekke, om der er ”hul igennem”. Men det er også en god idé blot at holde dig opmærksom på, at dine tagrender har en korrekt placering, så de på funktionel vis kan lede nedbøren bort fra taget.

Find en tagrenderenser med øje for kvalitet

Søger du en til at give dine tagrender en grundig tagrenderens, er det vigtigt du er opmærksom på at finde én, der kan sit kram. Tagrenderne har en afgørende betydning for resten af din grund, og derfor er det særdeles vigtigt, at du sørger for at finde en med øje for kvalitet.

Nanostone udfører tagrenderensninger af høj kvalitet, og de har mange års erfaring i branchen. Søger du en tagrenderenser med ekspertise, kan du trygt henvende dig til dem.

Be the first to comment on "Trænger dine tagrender også til en omgang efter en lang vinter?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*