Udfordringer med dine elinstallationer? Sådan gør du

el hjælp

Hvis huset pludselig bliver mørklagt eller komfuret ikke vil tænde, får man travlt med at tjekke sikringsskabet. I de fleste tilfælde skal der blot skiftes en enkelt sikring, og så er der igen gang fuld gang i husets apparater. I nogle tilfælde er årsagen til strømsvigtet dog mere alvorligt. Der kan være gået noget galt i en ulovlig elinstallation, eller en af de gamle stofledninger er måske brændt midt over. Her er der pludselig tale om en alvorlig farerisiko for husets beboere, og der skal handles hurtigt.

I tilfælde af problemer med elinstallationen, skal du altid kontakte en autoriseret elinstallatør. Dels fordi det er lovpligtigt, men bestemt også for at sikre at du får den bedste behandling til dit el. Gode autoriserede elinstallatører er at finde over hele landet. Du kan derfor, om du bor i Greve, Køge eller Næstved, altid finde en lokal elinstallatør, der kan rykke ud i tilfælde af alvorlige skader.

Husker du at teste dine elinstallationer?

I dagligdagen har man ofte travlt. Så tænkes der måske ikke altid over vigtigheden af teste sine elinstallationer. Flere elinstallatører anbefaler, at du engang imellem tester dine HFI- eller HPFI-afbryder i din gruppetavle. Dette gøres ved at du trykker på test-knappen. Herefter skal afbryderen gerne slukke for al strømgrupper, der er tilkoblet afbryderen. Testen skal udføres for at motionere afbryderen, så den virker når det gælder. Afbryderen skal nemlig sikre at strømmen afbrydes i tilfælde af fejl i husets apparater. På denne måde undgår du livstruende strømniveauer. Hvis strømmen ikke slukkes, når du trykker på test-knappen, skal du straks kontakte en elinstallatør. Afbryderen skal have service eller skiftes. Du kan ofte få et fast tilbud på udskiftning af afbryderen hos din lokale elinstallatør.

Hvis ikke selv er tryg ved at teste dine elinstallationer, kan du ofte få hjælp til dette. Flere elinstallatører kører nemlig gerne ud og foretager et servicetjek af dine elinstallationer. På denne måde kan du føle dig helt tryg i forhold til installationerne.

Ingen fejl i dine elinstallationer? Du kan stadig få brug for hjælp

Du er måske i gang med et nybyggeri, eller har overvejet at få installeret solceller på taget? Det kan være du overvejer nyt armatur i stuen? Eller måske de gamle grå stikkontakter ikke passer til husets nye hvide stil? Der er flere tilfælde, hvor dine elinstallationer ikke fejler noget, men hvor en elinstallatør kan være behjælpelig. Alle elinstallationer skal installeres af en autoriseret elinstallatør. Så når du opfører det nye hus eller skal have tilbygget en garage, er der ingen vej udenom en opringning til elektrikeren. Han kan rådgive dig i forhold til, hvor det er praktisk at placerer kontakter og lamper. Samtidig kender elinstallatøren også reglerne for, hvor mange kontakter der som minimum skal være i et rum. Solcellepaneler er et andet eksempel, hvor din elinstallatør er vigtig at inddrage. Hvor mange solcellepaneler har du brug for? Hvor er det bedst at placere dem? Og hvordan er det nu reglerne er for modregning i el fra for forsyningen? Alt dette kan din elinstallatør hjælpe dig med at besvare.

Be the first to comment on "Udfordringer med dine elinstallationer? Sådan gør du"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*