Vælg den rette belysning til dit hjem

Boligindretning

Belysningen i dit hjem kan påvirke mange ting. Mange vælger belysning ud fra, hvad de synes ser æstetisk bedst ud, mens andre er mere praktisk fokuserede. Uanset hvad, så er det vigtigt, at du vælger en form for belysning til dit hjem, som passer til både dine ønsker samt behov. Har du eks. hjemmekontor, så kan det være en godt idé at tænke i mere praktiske baner, således at du har lys nok til dit arbejde, mens du med fordel kan vælge en belysning, som er lidt blødere, når du skal sætte nye lamper op i stuen eller soveværelset.

Det er kendt, at lys har en stor indvirkning på vores humør, og du skal tænke over, hvilken stemning, du ønsker at skabe i et rum, før du vælger belysning. Lyset kan påvirke, hvordan et rum opfattes, når man opholder sig i det, da et meget hårdt lys nemt kan virke koldt og sterilt, mens et lys, der er blødere, virker mere hyggeligt og stemningsskabende. Tænk derover, hvilken stemning, du ønsker at fremme, når du overvejer, hvilken belysning, som er den rette til dit hjem.

Overvej at skifte til LED-pærer

Synes du, at du bruger for mange penge på lyset i dit hjem, er det måske værd at overveje at skifte til LED-pærer. Denne type pære kan købes i mange forskellige varianter, der som oftest er mere energisparende end traditionelle pærer. Du vil derfor helt sikkert kunne finde en LED-pære, som passer til lige netop dine formål, og vil du gerne skåne miljøet og samtidig spare penge, så kan et skifte til LED-pærer måske være værd at overveje.

Som nævnt tidligere, har belysningen i dit hjem i høj grad indvirkning på stemningen i de forskellige rum. Bruger du det samme rum til flere forskellige ting, bør du derfor også overveje, om du skal sætte justerbare LED-pærer op, således at du har fuld kontrol over lysstyrken i rummet. Dette kunne eks. være en god idé i soveværelset, hvor man ofte har brug for meget lys på de mørke vintermorgener, mens det gerne må være mere afdæmpet, når man skal i seng om aftenen.

Sov godt med en elevationsseng

Lysets placering i dit hjem er også af enormt stor vigtighed. Fortsætter vi med soveværelset som eksempel, kan det ofte være en udfordring at finde en placering til ens sengelamper. Her kan du med fordel overveje, om du skal udskifte din gamle seng med en elevationsseng. Med en elevationsseng kan du nemlig nemt og bekvemt indstille din liggestilling, således at lyset får den bedst mulige vinkel, når du skal læse din nyeste knaldroman, inden du lægger dig til at sove.

Udover at være perfekt til sengelæsning, giver en elevationsseng dig også en række fysiske fordele Døjer du med ryg eller nakkeproblemer, kan det derfor være en god idé at overveje netop en elevationsseng, da du således selv får meget bedre styr over dine liggestillinger, hvilket i sidste ende burde føre til en langt bedre sove- og livskvalitet.

Be the first to comment on "Vælg den rette belysning til dit hjem"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*