Værd at vide, når du overvejer nyt loft til din bolig

nyt loft til din bolig

Er du ved at bygge nyt, eller er dit gamle loft bare ved at være kedeligt at se på? Så kan du overveje at sætte et gipsloft op i dit hus. Gipslofter er nemme at have at gøre med, og har du bare tommelfingrene skruet rigtigt på, er det ikke svært selv at montere dit nye loft. Et gipsloft er en forholdsvis billig investering, navnlig hvis du selv sætter det op, men der er en række ting man skal være opmærksom på inden man går i gang.

Et loft med mange muligheder

Gipsloftet kan varieres og tilpasses stilen i dit hus, eller du kan eksperimentere med forskellige løsninger alt efter dit temperament, så længe du bare er enig med resten af familien. Gipspladerne fås i mange størrelser og derfor kan du overveje om du vil have store plader, som giver et ensartet og minimalistisk udseende, eller om du er mere til de mindre plader, sådan som vi kender dem fra ældre parcelhuse. Store plader har den fordel at de giver et stilrent look, men man skal være klar over at de er tunge at stå og bakse med, når de skal monteres til forskallingsbrædderne eller det eksisterende loft. De mindre plader, kan derimod lægges i et mønster a la det man bruger når man bygger med mursten, og de små plader er naturligvis meget nemmere at håndtere end de helt store plader. Hvis du til gengæld bruger store gipsplader til dit nye loft, vil du med lidt spartling kunne få det til at ligne et traditionelt pudset loft, og her kan du også lege med detaljer som stuk og rosetter.

Spar ikke på det rigtige dampspærre

Det er utrolig vigtigt at du monterer et dampspærre under dine nye gipsplader. Dampspærre er helt nødvendig for dit indeklima, da der ellers vil dannes kondens i loftkonstruktionen. Selvom vi bruger emhætte ved madlavning, og ventilator på badeværelset, er dampspærre nødvendig, simpelthen fordi vi blot med vores vejrtrækning afgiver vanddamp. Dampspærre skal således modvirke at der dannes skimmel i boligen. Det er vigtigt at bruge egentlig dampspærre og ikke andet plastik, da dampspærre er specielt udviklet til at være 100% tæt.

Få mere at vide om din pris på byggeexpert.dk

Mange fordele ved gips

Selvom et gipsloft er billigt i sig selv, bør du overveje at sætte en fagmand på opgaven, hvis du er i tvivl om hvordan du skal gribe det an. Det kan vise sig at være den billigste løsning i længden. Har du derimod mod på opgaven, er der masser af råd og vejledning at hente på nettet eller hos dit byggemarked. Inden du går i gang, må du også sikre dig at du kender bygningsreglementets krav til opsætning af lofter. Bortset fra at store gipsplader er tunge at arbejde med, er fordelene ved et gipsloft virkelig til at få øje på. Gipslofter er hurtige at montere, og de er nemme at spartle og male. Desuden er det pænt at se på, og som ekstra bonus er det brandsikkert.

Be the first to comment on "Værd at vide, når du overvejer nyt loft til din bolig"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*